20.09.2022

Lars Elling - fokustittelforfatter

Vi har gleden av å presentere forfatteren Lars Elling. Han har skrevet Fyrstene av Finntjern, som er en av NORLAs fokustitler høsten 2022.

Her kan du lese vårt lille intervju med Lars.

Elling, lars photo erik hannemann
Lars Elling. Foto: Erik Hannemann

Hva handler boka di om?

Fyrstene av Finntjern er en delvis biografisk fortelling om barndommen til min farfar og hans lillebror, dypt inne i skogene rundt Oslo, i de siste somrene før starten på første verdenskrig i 1914. Det tilsynelatende sterke båndet mellom Den Gamle og broren rives i stykker av en tragedie så stor at de aldri klarer å gjenforenes. Det atten år gamle barnebarnet, den aspirerende kunstneren Filip, bor i etasjen over sin bitre, evig døende bestefar. Den Gamle har en desperat trang til å fortelle sin historie, og Filip trenger en historie som kan føre ham vekk fra trykket av en familie i oppløsning. Noe han kan forvandle til kunst, så han kan finne en vei ut. Norske Tom Sawyer’e og Huck Finn’er vandrer fritt i villmarka, på jakt og matauk, uvitende om stormen som kommer.

Hva inspirerte deg til å skrive denne boka?

Jeg ble inspirert til å skrive denne boka, som er mitt første forsøk på skjønnlitteratur, av den deprimerende pandemien. To år med en stedfortredende tilværelse, med stort konsum av TV-serier, mens min egen bestefars odyssé og tragedie aldri hadde blitt fortalt.

Omslag

Elling fyrstene av finntjern

Les mer

Se engelsk presentasjon av boken her

Les mer om forfatteren her

Se alle høstens fokustitler fra NORLA her