04.11.2014

Nominerte til ARKs barnebokpris 2014

Ivrige barn og unge over hele Norge er i gang med å lese nye, norske barnebøker. Oppdraget er å kåre vinneren av ARKs barnebokpris 2014.
Fagjuryen består nemlig av ikke mindre enn 10 000, femte-, sjette- og syvendeklassinger fra Finnmark i nord til Kristiansand i sør.
I perioden september til november leser de 5 nominerte bøker, før de avgir sin stemme og en vinner kåres i desember.

NORLA gratulerer de fem nominerte til ARKs barnebokpris 2014:

Alexander Løken: Trollskallen
(CappelenDamm)

Audhild Solberg: Kampen mot superbitchene
(Aschehoug)

Lars Joachim Grimstad: Solkongen
(Aschehoug)

Tone Almhjell: Vindeltorn
(Gyldendal)

Arne Svingen: Revolvergutten
(Gyldendal)

Høyt verdsatt av forfatterne
Det viktigste med ARKs barnebokpris er at det er barna selv som bestemmer hvilken bok som er den beste. Og nettopp det at det er barna som leser og stemmer gjør prisen populær blant forfatterne:

«ARKs barnebokpris er den av de prisene jeg har fått som jeg setter aller størst pris på!»
sa Klaus Hagerup under tildelingen i 2003.

Enorm pågang!
Da prisen ble etablert i 2002 var det omkring 2500 elever som var med og kåret årets beste bok, men antallet elever steg raskt og i år har man måttet sette et tak på 10.000 elever. Så populært er det å være med at arrangørene har måttet si nei til en lang rekke klasser i år, slik de også måtte i fjor.

Fantasy, humor, realisme, spenning?
Det er i år trettende gang prisen deles ut og blant de nominerte er det tre debutanter. Hvert år overrasker barna når de stemmer. Det er aldri opplagt hvem som stikker av med den gjeve prisen. Blant vinnerne har det vært realistiske bøker, fantastiske bøker, bøker fulle av humor, av grøss og av alvor.

Vi ser frem til desember, da prisen deles ut på ARK Egertorget i Oslo. Vinneren stikker av med 25.000,-, et flott litografi og ikke minst heder og ære!

Les mer om ARKs barnebokpris og se tidligere vinnere her.