21.03.2024

Norge er gjesteland på Leipziger Buchmesse i mars 2025

Norge blir gjesteland på Leipziger Buchmesse i 2025, som holdes fra 27.-30. mars. Det tyske markedet er et av de aller viktigste for norsk litteratureksport, og gjestelandsstatus i Leipzig gir norske bøker og norske forfattere en unik mulighet til å nå de tyske leserne.

Some lebm nettside

NORLA er ansvarlig for gjestelandssatsningen, og vil invitere et trettitalls forfattere og illustratører til å delta på messen neste år. Karl Ove Knausgård, Maria Parr, Lars Mytting, Nina Lykke, Matias Faldbakken, Ingeborg Arvola og Erling Kagge har allerede bekreftet at de kommer.

Bokmessen i Leipzig er vårens viktigste samlingspunkt i tysk bokbransje, og har årlig nesten 300 000 besøkende, både fra publikum og tysk og internasjonal bokbransje. I tillegg dekkes messen av over 3500 journalister og bloggere. Messen sammenfaller med festivalen Leipzig Liest, som er Europas største lesefestival. I løpet av fire dager avholdes 3 000 arrangementer med 3 200 forfattere på 350 ulike steder på messeområdet og i Leipzig by.

- Som gjesteland på Leipziger Buchmesse får NORLA anledning til å bringe norsk litteratur og illustrasjonskunst ut til de tyske leserne. Vi ønsker å bidra til leseglede, engasjement og meningsutveksling. Programmet i 2025 vil ha et bredt tilbud for lesere i alle aldre, der samtalen rundt bøkene skal være det bærende elementet, sier NORLAs direktør Margit Walsø.

I tillegg til gjestelandspaviljongen, vil Norge også ha en egen stand på messens område for barne- og ungdomslitteratur. Norsk barnelitteratur har status som modig, nyskapende og av høy kvalitet. Å gi denne litteraturen særlig plass, er i tråd med NORLAs betydelige og langsiktige satsning på bøker for barn og ungdom. Dette blir særlig synliggjort gjennom NORLAs gjestelandsatsninger, senest på bokmessen i Kairo vinteren 2024. Satsningen i Leipzig vil viderereføres fremover mot 2026, når Norge skal være gjesteland på Bologna Children’s Book Fair, verdens største barnebokmesse.

Les mer

Mer om gjestelandssatsningen her

Norske forfattere på Leipzig-bokmessen i 2024

Das norwegische programm nettsider norla