17.10.2017

NORLAs oversetterhotell har åpnet sin 7. sesong

Vi i NORLA ønsker nye oversettere hjertelig velkommen til to-ukers opphold på Hotell Bondeheimen, i det som blir det populære oversetterhotellets syvende sesong.

De fire oversetterne er:
Jarka Vrbová (tsjekkisk)
Rasim Muratovic (bosnisk)
Sara Culeddu (italiensk)
Agné Guigaité (litauisk).

Vi gleder oss over å ha fått dem på besøk og ser frem til to hyggelige og forhåpentligvis produktive uker i deres selskap!

Img 20171017 134901
Fra venstre: Torill Johansen (NORLA, ansvarlig for ordningen med NORLAs oversetterhotell), Jarka Vrbová, Rasim Muratovic, Sara Culeddu og Agné Guigaité.

Oversetterne jobber for tiden med blant annet Arv og miljø av Vigdis Hjorth, Hanne Ørstaviks Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux, Morten Strøksnes’ Havboka og Politisk psykologi av Nils Johan Lavik og Nora Sveaas. En av dem er også i ferd med å ferdigstille bidrag til Ny skandinavisk litteraturhistorie.

De fire oversetterne vil bruke tiden i Oslo til å møte norske forlag og orientere seg i norsk litteratur i ulike sjangre, og også møte forfattere de oversetter. De får rikelig med anledning til bli bedre kjent med Oslo og tilbringe tid i norske miljøer. Vi håper også de vil benytte anledningen til å delta på det norske bokhøstens mange litterære arrangementer og lanseringer, og til å gjøre grundige besøk i bokhandlere.

Alle de fire oversetterne har takket ja til kontorplasser i NORLAs lokaler, så vi gleder oss til å tilbringe mye tid med dem fremover.

Les mer om oversetterhotellet og de gode tilbakemeldingene fra tidligere gjester her.