16.10.2023

Pedro Carmona-Alvarez - Fokustittelforfatter

Pedro Carmona-Alvarez har alltid visst at han skulle skrive denne boka, bare ikke hvordan. Det løsnet da han begynte å skrive om en åtte år gammel jente som står og ser på den lidende kroppen til Jesus på korset. – Den lemlestede kroppen og barnets blikk, ga meg muligheten til å gå inn i historien, sier han.

Pedro carmona alvarez  2023  av eva lene gilje østensen shv bredde
Pedro Carmona-Alvarez har skrevet boka 'Chiquitita'. Foto: Eva Lene Gilje Østensen.

Chiquitita er en av NORLAs fokustitler høsten 2023. Her forteller forfatter Pedro Carmona-Alvarez om hva boka handler om, hvem den er skrevet for, hva som inspirerte han til å skrive den og hvor og når han jobber aller best.

Hva handler boka di om?

Chiquitita handler om flyktningbarnet Marisol. Hun vokser opp i hjemlandet sitt, der hun delvis bor hos moren og faren, og delvis hos bestemoren – et hus fullt av tanter og onkler. Så raser landet sammen og foreldrene må rømme med barnet på slep. De kommer seg over fjellene til nabolandet, der de får asyl og venter på et flyktningmottak. Så kommer de til et nytt land, hit, som det heter i romanen. Underveis i fortellingen møter vi også Marisol som ung kvinne; hun er på storbyferie sammen med den første store kjærligheten. Og som middeladrende kvinne, hun som går tur med en gammel hund og ser tilbake på det mennesket hun har vært, på de tingene hun har sett.

Hva inspirerte deg til å skrive denne boka?

Dette er nok en bok jeg har visst at jeg på et eller annet tidspunkt kom til å skrive, men jeg har ikke visst hvordan den skulle skrives, ikke før jeg begynte å skrive om en åtte år gammel jente som står og ser på den lidende kroppen til Jesus på korset. Den lemlestede kroppen og barnets blikk, ga meg muligheten til å gå inn i historien.

Hvem er denne boka for?

Alle som er glad i å lese god litteratur, får jeg håpe, den type leser som i tillegg til å være opptatt av hva som fortelles også interesserer seg for hvordan en historie er fortalt.

Hvor og/eller når jobber du best?

Å, jeg liker å jobbe overalt, jeg. Men som en regel: Jeg jobber best når jeg er mett, varm, og har litt penger på kontoen.

Se engelsk presentasjon av boka her

Se alle høstens fokustitler fra NORLA her