13.04.2015

Strålende kritikker til Seierstad i New York Times

Åsne Seierstads bok om 22. juli, En av oss, får strålende kritikk i selveste New York Times.

Seierstad, foto kagge
Foto: Kagge

En av oss kommer ut i USA 21. april, og dette er bokens første amerikanske anmeldelse. Boken er anmeldt av New York Times’ hovedkritiker Dwight Garner, som skriver at han gråt under lesningen.
«Den sanne skrekkhistorien En av oss beveger seg sakte, ubønnhørlig og med enorm autoritet. Det er en sober bok (…) bygget på enkle, harde fakta», skriver Garner. Han trekker også fram Seierstads journalistiske metode, som han mener burde bli pensum på journaliststudier.
Les anmeldelsen her

-Fantastisk å følge
En av oss gis ut i USA av det prestisjetunge forlaget Farrar, Straus & Giroux, og er oversatt av Sarah Death. Åsne Seierstad reiser nå til New York for å lansere boken.

Boken er nylig lansert i Storbritannia, Canada og Australia, der den også har høstet toppkritikker i en rekke viktige medier. The London Evening Standard kalte boken «et fremragende verk», og «klassisk reporterkunst», mens Sunday Times skrev «journalistikk på sitt absolutt beste» og at «dette er uten tvil Seierstads sterkeste beretning til nå».

En av oss

En av oss kom ut på Kagge Forlag høsten 2013.

- Det er fantastisk å følge Åsne Seierstads fremragende og svært viktige bok på vei ut i verden. Mottagelsen i Storbritannia har rett og slett vært overveldende, og nå gleder vi oss til å se det amerikanske publikummet ta imot boka, sier forlagssjef Anne Gaathaug i Kagge.