27.09.2018

Vi har hatt en energisk start på bokhøsten

Se vårt billedbrev her!

Billedbrev aug og sept

August og september har vært herlig hektiske måneder, der første aktivitet var bokmessen i Beijing der NORLA deltok for niende år på rad. Det er en stadig økende interesse for norske bøker bland kinesiske forleggere, og det er alltid givende å møte både kjente og nye kontakter.

Gruppebilde
På standen. Fra v: Vår standvert og tolk Tang Zhenni og forlegger Svein Størksen fra Magikon. NORLAs Dina Roll-Hansen, Hege Langrusten og Halldor Gudmundsson.
Dina møte foto hege
Møte på standen. Foto: Hege Langrusten
Den forbudte by mao foto halldor
Den forbudte by. Foto: Halldor Gudmundsson

Så fulgte Filmfestivalen i Haugesund og deres seminar Books at Haugesund, som ble arrangert for andre gang i år. Seminaret skal bli en møteplass hvor bok- og filmbransjen setter hverandre i stevne for å snakke om bøker som kan overføres fra tekst til film.

Haugesund1 gina
Gina Winje var første norske agent ut i seminaret.

Det er alltid hyggelig å treffe kollegaene i vårt nordiske nettverk NordLit, og i midten av august kom direktørene til Oslo for å ha sitt første møte denne høsten.

1. foto sunniva instacut
Fra v: Tiia Strandén – FILI – Finnish Literature Exchange, Susanne Bergström Larsson – Swedish Literature Exchange, Annette Bach – Danish Arts Foundation, Margit Walsø – NORLA og Hrefna Haraldsdottir – Miðstöð íslenskra bókmennta – Icelandic Literature Center. Vår færøyiske kollega fra FarLit var dessverre ikke tilstede. Foto: Sunniva Adam

I slutten av august hadde vi gleden av å ønske velkommen til semesterstart for fjerde forfatterkull i NORLAs talentprogram «Nye stemmer»; Linn Strømsborg, Alfred Fidjestøl, Thomas Reinertsen Berg, Ingunn Thon og Monica Isakstuen. Første samling inkluderte en workshop i presentasjonsteknikk ved oversetter og skuespiller Erik Skuggevik.

Deltagerne fikk også en introduksjon til det internasjonale bokmarkedet og NORLAs Frankfurtsatsning ved direktør Margit Walsø.
I løpet av høsten skal de fem forfatterne kastes ut i møter med oversettere, publikum og forleggere over store deler av Europa – noen skal også til Japan.

Workshopdeltakere
Workshopdeltagere (fra v.): Thomas Reinertsen Berg, Monica Isakstuen, Alfred Fidjestøl og Linn Strømsborg. Helt til høyre: workshopleder Erik Skuggevik. Ikke til stede: Ingunn Thon. Foto: Dina Roll-Hansen
Workshop
Monica Isakstuens presenterer seg og sitt forfatterskap for gruppen. Foto: Dina Roll-Hansen

Sammen med forfatterne Roskva Koritzinsky og Mikkel Bugge deltok vi på en nordisk litteraturfestival i Moskva. Anledningen var at det tradisjonsrike tidsskriftet Inostrannaja Literatura (Internasjonal Litteratur) utgir et spesialnummer med nordisk litteratur.
Les mer.

Dostojevskijbiblioteket
Dostojevskijbiblioteket. Foto: Dina Roll-Hansen
Mikkel og kulturavdelingen foran mgu
Mikkel Bugge og kulturavdelingen ved den norske ambassaden i Moskva foran MGU. Foto: Dina Roll-Hansen
Roskva og mikkel på metroen
Mikkel og Roskva på metroen. Foto: Dina Roll-Hansen

Vi har i september hatt besøk av to grupper med flotte tyske bokhandlere, som kom til Norge for å lære mer om norsk litteratur før Gjestelandssatsningen i Frankfurt 2019.
Gruppene har vært en god blanding av store og små bokhandlere, nettbokhandel, barnebokhandel, German Booksellers and Publishers Association Börsenverein og distribusjonsleddet. De har truffet en lang rekke forfattere og også norske bokhandlere, samt fått en innføring i det norske litterære systemet.
NORLA har inngått et samarbeid med Thomas Böhm som koordinerer vårt samarbeid med tyske bokhandlere.
Les mer om og se bilder fra besøkene her.

1 bokhandlere utenfor nb foto ellen
Den første gruppen bokhandlere utenfor Nasjonalbiblioteket. Foto: Ellen Trautmann Olerud
Gruppe 2 m torkil damhaug hos cappelen damm
Den andre gruppen sammen med Torkil Damhaug hos Cappelen Damm. Foto: Ellen Trautmann Olerud

Tidligere i september har vi også vært i Spania for å delta sammen med tre forfattere og norske agenter på et bransjetreff og publikumsarrangement i Madrid, arrangert i samarbeid med blant annet den norske ambassaden i Madrid.
Les mer.

Oliver foto trude kolaas
NORLAs Oliver Møystad holder sin presentasjon på spansk. Foto: Trude Kolaas
Panel og publikum
Erlend Loe og Kjersti Annesdatter Skomsvold i panelet på publikumsarrangementet i Espacio Fundación Telefónica.

Til slutt har vi vært en tur i Frankfurt, for å forberede både årets og neste års bokmesse. Vi gleder oss!

Margit og halldor ved messeturm foto sunniva
Margit Walsø og Halldor Gudmundsson ved Messeturm. Foto: Sunniva Adam
Paviljongen som snart fylles med georgia foto sunniva
Dette er paviljongen som snart fylles med Georgias gjestelandspresentasjon "Georgia – Made by Characters". Foto: Sunniva Adam

Vi takker for godt samarbeid så langt ser frem til alt som skjer videre denne bokhøsten!

Her finner du vår høstkalender.