Nyheter fra NORLA

Bokhandlerprisen 2017 til Helga Flatland

Flatland, helga 2017

NORLA gratulerer Helga Flatland med årets Bokhandlerpris for romanen «En moderne familie»!

Etter førti års ekteskap bestemmer Torill og Sverre seg for å skilles. De er sytti år, nylig pensjonert – og føler seg ferdige med familieprosjektet. Bokhandlernes favorittroman er en roman som gjennom tre søskens ulike blikk forteller en historie om tilhørighet, oppbrudd og konsekvenser – og hva som egentlig utgjør en familie.

Det er ansatte i bokhandler over hele landet som har stemt fram boka som sin favoritt blant årets norske bøker innenfor skjønn- og generell litteratur. Ti bøker var nominert til prisen. Bokhandlerprisen ble overrakt av kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland på Litteraturhuset i Oslo i dag.

— Tusen takk til alle landets bokhandlere for Bokhandlerprisen! Det er en stor ære å bli lest, diskutert og stemt frem av dyktige og lidenskapelige lesere, av dere som jobber med å formidle bøker hver dag, sier Helga Flatland. Jeg er veldig takknemlig for prisen – og for jobben dere gjør for litteraturen i det daglige. Jeg er også svært glad for at bokhandlerne i år velger å løfte frem et såpass ungt forfatterskap som mitt – for rundt meg står en ny og viktig generasjon forfattere, og sammen med dere skal vi arbeide for å gjøre fremtiden til norsk litteratur mangfoldig og lys!

Flatland en moderne familie hd

Helga Flatland (f. 1984) er oppvokst i Flatdal i Telemark, og er nå bosatt i Oslo. Hun har bachelorgrad i Nordisk språk og litteratur fra Universitetet i Oslo og har tatt treårig utdanning på tekstforfatterlinjen på Westerdals School of Communication. Hun debuterte med romanen “Bli hvis du kan. Reis hvis du må” (2010), som fikk overstrømmende kritikker. For denne ble hun tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris, Ungdommens kritikerpris, Aschehougs debutantstipend, og hun ble nominert til P2-lytternes romanpris. Hun befestet sin posisjon med “Alle vil hjem. Ingen vil tilbake” (2011). “Det finnes ingen helhet” (2013) avslutter trilogien. I 2015 kom "Vingebelastning», og dette året debuterte hun også som barnebokforfatter med “Eline får besøk”.

Helga Flatland regnes blant de fremste av unge norske fremadstormende forfattere. Hun har fått et stort publikum for måten hun beskriver menneskelige prosesser som sorg, tilknytning og oppbrudd på.

De nominerte til Bokhandlerprisen i år var:

- Lars Saabye Christensen, «Byens spor», Cappelen Damm
- Tom Egeland, «Lasaruseffekten», Aschehoug
- Helga Flatland, «En moderne familie», Aschehoug
- Jørgen Jæger, «Guden», Juritzen
- Jan Kjærstad, «Berge», Aschehoug
- Maja Lunde, «Blå», Aschehoug
- Maria Parr, «Keeperen og havet», Samlaget
- Siri Pettersen, «Bobla», Gyldendal
- Trude Teige, «Pasienten», Aschehoug
- Carl Frode Tiller, «Begynnelser», Aschehoug

Om Bokhandlerprisen
Bokhandlerprisen ble delt ut første gang i 1948. Da het den «Takk for boken»-prisen og ble tildelt Sigurd Hoel. Da tradisjonen ble gjenopptatt i 1981, etter tolv års opphold, fikk den navnet «Bokhandlerprisen».
I 1998 ble reglene endret slik at Bokhandlerprisen også kan utdeles til forfattere som har fått prisen tidligere, og fra 2008 startet man med nominasjon til Bokhandlerprisen. Bokhandlerprisen er en bronsestatuett: «Takk for boken», utført av billedhugger Nils Aas.
I 2016 gikk prisen til Vigdis Hjorth for «Arv og miljø».

Om årets vinner
Les mer om En moderne familie her.

Og les mer om Helga Flatland her.

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

www.booksfromnorway.com