Nyheter fra NORLA

Europeiske sakprosaredaktører tar nattoget til Bergen

Bergenstoget kollasj1
Illustrasjoner fra utgaver av boken og filmen "Bergenstoget plyndret i natt", som markerte starten for den særnorske tradisjonen med påskekrim.

5-7. februar arrangerer NORLA et seminar for 10 internasjonale sakprosaredaktører fra syv land: Nederland, Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Sveits, Russland og Canada. Norsk sakprosa har fått stor internasjonal oppmerksomhet de siste årene, og NORLA ønsker å utnytte denne trenden ved å gi sakprosaen et ekstra løft.

De internasjonale redaktørene vil møte norske sakprosaforfattere, agenter og redaktører i Oslo før de tar toget over fjellet natt til fredag for å oppleve Litteraturfestivalen der. Dette er et samarbeid mellom NORLA og Bergen internasjonale litteraturfestival.

«Vi har en målsetning om å være en møteplass for norsk og internasjonal litteratur, og gjennom det også bidra til at norsk litteratur fanges opp av festivaler, media og forlag i utlandet. At vi alt andre året får besøk av NORLA og internasjonale redaktører, er derfor ekstra gledelig» sier festivalsjef Teresa Grøtan.

Gjennom Frankfurt-satsningen har NORLA hatt et godt samarbeid med flere fylkeskommuner som har gitt god uttelling og som vi ønsker å utvikle videre.

NORLAs direktør Margit Walsø ser frem til å møte redaktørene i Bergen: «Norsk litteratur viser stor bredde og variasjon, og vi gleder oss til å presentere redaktørene for litteraturscenen i Bergen og mange spennende sakprosastemmer på festivalen».

Les mer

Besøk nettsidene til Bergen Internasjonale Litteraturfestival her

Se hvordan Bergen profilerte seg på Bokmessen i Frankfurt 2019 her

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019