Nyheter fra NORLA

Julehilsen fra NORLA

Dsc 0001 (2) rød stue
Foto: Ann Strandvik Olerud

2020 er et år som til fulle har vist bokas og litteraturens betydning for folk. Det skrevne ord bringer både kunnskap, leseglede, kunstopplevelse, oppmuntring og visjoner i omskiftelige tider. Fra mars la NORLA om planene for å følge opp gjestelandsåret 2019 – til digital formidling av litteratur.

Gjennom en rekke webinarer la vi til rette for forfatterpresentasjoner, utveksling og nettverk mellom litterære agenter, redaktører og oversettere, i nært samarbeid med blant annet norske ambassader og konsulater.
Mer om dette kan du lese her. LENKE

Vi oppsummerte samtidig gjestelandsprosjektet Frankfurt 2019.The Dream We Carry i vår egen rapport. Den offentlige evalueringen av prosjektet ble nylig lansert og konkluderte med at det norske gjestelandsprosjektet var en suksess. Les mer om dette her.

I løpet av året har vi savnet de fysiske møteplassene på bokmesser og festivaler. Men med økt digital aktivitet har vi nådd langt ut og hatt kontakt med mange vi ellers ikke ville truffet. Vi har også presentert vinneren av NORLAs oversetterpris. Lucy Moffatt, for et stort publikum gjennom vår første prisvinnerfilm.

Hennes Kongelige Høyhet, Kronprinsesse Mette-Marit, har skrevet et personlig julebrev til tyske bokhandlere. Som ambassadør for litteratur i utlandet, takker hun bokhandlerne for deres innsats under gjestelandssatsingen i 2019, men også for deres utrettelige arbeid for å få bøker ut til leserne under pandemien. Brevet sendes i samarbeid med ambassaden i Berlin til 2540 bokhandlere over hele Tyskland og er ment som en oppmuntring i en vanskelig tid. Kronprinsen og Kronprinsessen besøkte bokhandlene Pankebuch i Berlin og Ludwig i Köln i fjor. Videre reiste de med Litteraturtoget fra Berlin, via Köln til Frankfurt og var selvsagte gjester på Frankfurter Buchmesse.

Vi frem til et nytt år med nye muligheter – og en ny normalsituasjon der fysiske møter igjen blir mulig. Samtidig vil vi videreutvikle våre digitale møteplasser. Stor takk til forfattere og agenter, oversettere, forlag og litteraturvenner i inn- og utland for godt samarbeid, og ikke minst takker vi Norges ambassader i utlandet.

God lesejul!

Beste hilsen Margit Walsø, direktør NORLA

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019