Nyheter fra NORLA

NORLAs Frankfurt 2019-team er komplett

Sunniva og ellen. foto  hege
F.v. Sunniva Adam og Ellen Olerud. Foto: Hege Langrusten

Teamet for Norge som æresgjest i Frankfurt i 2019 har fått to nye medarbeidere og dermed er alle på plass til NORLAs store prosjekt:

Sunniva Adam er ansatt som PR-ansvarlig for Frankfurt 2019. Sunniva er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen (NHH) (med masteroppgave om sponsorsamarbeid mellom kultur og næring). Hun kommer fra konsulentjobb i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese. Sunniva har også arbeidet ved den norske ambassaden i Praha. Der jobbet hun tett på litteraturfeltet gjennom den nordiske satsingen #ReadNordic på bokmessen i Praha i 2016. Sammen med NORLAs informasjonsavdeling og et tysk PR-byrå skal Sunniva ha ansvaret for å presentere prosjektet både i Norge og Tyskland.
Hun skal informere om og markedsføre norsk litteratur og kultur som del av gjestelandspresentasjonen, og vil blant annet ha ansvaret for en ny portal om norsk litteratur for utenlandske forlag, agenter og journalister.

Ellen Olerud er ansatt som prosjektassistent for Frankfurt 2019 og for NORLA. Ellen kommer fra vikariat som prosjektleder i eventavdelingen i Circle K. Hun har vært ansatt på flere ambassader både i Norge og utlandet, og har også erfaring med omfattende språkarbeid for et forfatterskap. Ellen har mastergrad i Tysklandstudier. Hun skal bistå med organisering og koordinering for Frankfurt 2019 , samt utføre driftsoppgaver knyttet til søknader og økt aktivitetsnivå i NORLA i gjestelandsperioden.

Vi gleder oss over å ha fått nye medarbeidere og er trygge på at de vil samarbeide godt med NORLAs mange partnere i både inn- og utland.

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019