Nyheter fra NORLA

NORLAs oversetterhotell jubilerer - og har åpnet sin 10. sesong!

Fra v ina kronenberger, torill johansen, vera agnes pap, stefan pluschkat, kaija anttonen foto mette børja cut
Fra v: Ina Kronenberger, NORLAs Torill Johansen (ansvarlig for tilbudet om Oversetterhotell), Vera-Ágnes Pap, Stefan Pluschkat og Kaija Anttonen.

Vi i NORLA har i dag ønsket fire oversettere hjertelig velkommen til et to-ukers opphold på Hotell Bondeheimen. Og denne våren feirer vi jubileum for det populære tilbudet; dette er oversetterhotellets tiende sesong!
De fire oversetterne som nå er i Oslo er:

Ina Kronenberger (tysk)
Vera-Ágnes Pap (ungarsk)
Stefan Pluschkat (tysk)
Kaija Anttonen (finsk)

Vi gleder oss over å ha fått dem på besøk og ser frem til to hyggelige og forhåpentligvis produktive uker i deres selskap!

De fire jobber for tiden med oversettelser av blant annet Dag Solstads roman 16.07.41, Gerd Mikalsens Farsmålet, Morten Traaviks Forræderens guide til Nord-Korea og Per Pettersons Menn i min situasjon.
En av oversetterne er også selv forlegger.

Oversetterne ser frem til å møte forlag og agenter for å orientere seg og få tips om nye, gode bøker. Og siden bokvåren byr på mange ulike litterære arrangementer, håper vi de får påfyll og inspirasjon!

De har også takket ja til kontorplasser i NORLAs lokaler, så vi gleder oss til å tilbringe mye tid med dem fremover.

Oversetterhotellet mottar økonomisk støtte fra Utenriksdepartementet.

Les mer om oversetterhotellet og de gode tilbakemeldingene fra tidligere gjester her.

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019