Nyheter fra NORLA

Strålende kritikker til Knausgårds "Om høsten" i USA og Storbritannia

Karl Ove Knausgårds kritikerroste Om høsten er nå ute i USA og Storbritannia. Boken vekker stor oppmerksomhet og har fått mange sterke anmeldelser i største britiske og amerikanske avisene. Boken er oversatt av Ingvild Burkey og utgitt av Harvill Secker, med oversettelsesstøtte fra NORLA.
Om høsten ligger også på New York Times’ og Sunday Times’ bestselgerlister for sakprosa.

Om høsten engelsk utgave

Knausgård, karl ove photo andre løyning
Fotograf: Andre Løyning

11. september går startskuddet for Knausgårds lanseringsturné i USA.

På en knapp uke skal han gjeste Washington, New York, Boston og Chicago. Han skal samtale med blant andre James Wood og Sandra Beasley og gi en rekke radio- og TV-intervjuer. Knausgård har også gjort intervjuer i forkant av turneen, blant annet i NPRs populære radioprogram «All Things Considered»
Flere store aviser og tidsskrifter har også publisert utdrag fra boken, blant annet The Guardian og New York Times Magazine.

Utvalgte britiske og amerikanske anmeldere om Om høsten:

”Knausgård kan ta pusten fra deg, hans komprimerte tekster har den samme følelsesmessige ladning som de lengre partiene i hans tidligere bøker … dette første bindet i årstidskvartetten viser stillferdig frem Knausgårds spesielle talent for å få leseren til å se verden på nye og uforutsigbare måter.”
STUART EVERS, THE GUARDIAN

«Dette blir bokens sentrale anliggende: å gjenopprette vår følelse av ærefrykt, å igjen gjøre verden underlig og full av magi, fra løse tenner til gummistøvler til harde tyggegummibiter … alt blir edelt, nesten hellig, under Knausgårds tålmodige, beundrende blikk. Verden føles nymalt.”
PARUL SEHGAL, NEW YORK TIMES REVIEW

”Disse skarpe, små essayene, de fleste bare to sider lange, fanger tingenes vidunder med fotografisk umiddelbarhet … en inspirerende og overraskende samling … Den vil varme og opplyse alle som åpner øynene for den.”
MELISSA KATSOULIS, THE TIMES

”Den anerkjente forfatteren gir en rekke korte, men innsiktsfulle observasjoner av de små tingene i hverdagen … tekstene føles bemerkelsesverdig substansielle, en oppfordring om å legge bedre merke til de rutinemessige tingene i livene våre, og å tillate oss selv å bli lamslått av deres skjønnhet.”
KIRKUS REVIEWS, Starred review

”Den store gleden ved Om høsten er å se hvordan Knausgård starter med hverdagslige observasjoner [..] men så uventet beveger seg mot overraskende konklusjoner … Jeg koste meg absolutt med å lese Om høsten og understreket rikelig gjennom hele”
SCOTT ESPOSITO, SAN FRANCISCO CHRONICLE

”Knausgård formidler brilliant den følelsen du har som vordende forelder, at verden er aldeles ny.. Han beskriver ting med en forfriskende følelse av uskyld … Det hele er vakkert utført”
WILLIAM LEITH, EVENING STANDARD

”Knausgård [kan] også få deg til å le … Fremfor alt formidler boken hans en vill glede over naturlig skjønnhet, som når lynnedslag ’forsterker følelsen av å være i live’ … Om høsten gløder med en strålende hengivenhet til ’verden slik den er’”
THE ECONOMIST

”Samlet avdekker disse grubleriene en større visjon … I disse verdslige meditasjonene skraper Knausgård på det ordinære for å nå det sublime – for å finne ut hva som er synlig i bildet, og hva som er skjult”
RODNEY WELCH, THE WASHINGTON POST

”Knausgård fryder seg over hverdagslige gjenstander slik som hermetikkbokser og gummistøvler; hans perfekte dekonstruksjon av en gammeldags fasttelefon er en glede å lese … Mest av alt oppfordrer boken hans leseren til å se sammenhengen mellom dagligdagse ting og det større bildet, og til å sette pris på både kontinuitet og forandring.”
PUBLISHERS WEEKLY, Starred Review

«Sommeren avsluttes med en av årets vakreste leseoverraskelser … uventet, følsomt, intenst og overbevisende»

JOHN TIMPANE, THE PHILADEPLHIA INQUIRER

”Knausgård beundrer Madame Bovary mer enn noen annen roman og sier at Flauberts setninger ’er som en klut som dras over et vindu, gjengrodd av eksos og skitt, som du lenge har vent deg til å se verden gjennom’. Om høsten utfører den samme oppgaven”
HEATHER MALLICK, TORONTO STAR

”korte essays med hans uforlignelige stemme – dypt ærlig, vekselvis gretten og ekstatisk, med et nordisk halv-blunk av selvparodi. Ingen setter mer pris på detaljer enn Knausgård.”
BORIS KACHKA, VULTURE, Must read books of August ":http://www.vulture.com/2017/08/8-new-books-you-need-to-read-this-august.html

Karl Ove Knausgård (f. 1968) debuterte som forfatter i 1998. Bøkene hans er oversatt til over tretti språk og har frambrakt en helt unik respons og gjenkjennelse hos lesere verden over. Knausgård har mottatt en rekke litterære priser, blant annet Kritikerprisen, Brageprisen, Die Welts litteraturpris og Wall Street Journal’s Innovator Award for Literature. Han bor og arbeider i Sverige.
Karl Ove Knausgård har de siste årene høstet stor internasjonal anerkjennelse, både i form av strålende anmeldelser og tildeling av en rekke priser. I 2016 ble Knausgård tildelt den prestisjetunge Sunday Times Award for Literary Excellence for sitt forfatterskap. Samme år ble han nominert til den nederlandske Europeisk litteraturpris 2016 for Min kamp. Sjette bok. I 2015 ble Knausgård tildelt den Die Welts litteraturpris i Tyskland og Wall Street Journal´s Innovator Award i USA. Høsten 2015 ble Knausgård også tildelt den italienske Malaparte-prisen. Knausgård har blitt nominert til den britiske litteraturprisen Independent Foreign Fiction Prize hele tre ganger, sist i 2015 for Min kamp. Tredje bok.