Nyheter fra NORLA

Vinneren av Ravneringene-cosplaykonkurransen er kåret!

Posering (2)
Foto: Katrix Media Site

Bokmessen i Leipzig er en viktig arena for møter mellom lesere og forfattere – og en unik arena for cosplay. I den anledning organiserte vi en cosplay-konkurranse knyttet opp mot karakterer fra Siri Pettersens Ravneringene-trilogi, og nå er vinneren kåret!

I 2019 er Norge gjesteland ved bokmessen i Frankfurt, noe som blant annet innebærer at norske forfattere skal delta på ulike arrangementer i Tyskland gjennom 2019. Ett av disse arrangementene er bokmessen i Leipzig, 21.-24.-mars 2019, som med sin Manga-Comic-Con er en flott arena for cosplay

Photo siri pettersen 2
Forfatter Siri Pettersen. Foto: Lars Myhren Holand.

Ravneringene
Siri Pettersens andre bind i Ravneringenetrilogien – «Råta» – lanseres på tysk denne våren. I den sammenheng arrangerte NORLA, organisasjonen som initierte og arrangerer gjestelandsprosjektet, en cosplaykonkurranse: deltageren med det beste cosplayet fra Ravneringene vinner en tur til bokmessen i Leipzig og Manga-Con. Vinneren får også muligheten til å bidra til en programpost med Siri Pettersen på Schwarzes Sofa, hvor Siri skal fortelle om hvordan hun skapte universet i Ravneringene, og om hvordan leserne hennes har tolket dette universet.

Vinneren
Vinneren av konkurransen er Cosplayeren Pharamony, med sitt fantastiske cosplay av Rime An-Elderin! Hun imponerte stort med sin tolkning av karakteren og nivået på utførelsen av cosplayet, og vi ser med glede fram til at hun skal kunne vise fram sin tolkning fra Ravneringeneunoverset for tyske lesere og cosplayere.

Posering
Foto: Torygan Photography

Pharamony gleder seg veldig til å bli med til Leipzig, og forteller om sitt nære forhold til Ravneringene-serien:

“Jeg har cosplayet i siden 2012 og har konkurrert en del tidligere, blant annet fått 2. plass i det Nordiske cosplaymesterskapet (NCC) hvor jeg skal delta for andre gang til sommeren.

Rime An-Elderin er det første cosplayet jeg laget fra et litterært verk som ikke har blitt filmatisert, og noe av det som gjorde oppgaven spennende for meg var at jeg fikk en enorm frihet til å designe og gjøre min egen vri på ting samtidig som jeg forholdt meg til beskrivelsene i boka. Jeg syns det er morsomt å cosplaye mannlige karakterer fordi at jo mer ulik karakteren er meg selv, desto mer artig er det. Av alle karakterene i Ravneringene så var det Rime som fenget meg mest.

Jeg meldte meg på konkurransen mest for moro skyld og tenkte at om jeg vant så ville det vært kjempegøy å få vise fram Rime igjen og på et utenlandsk con. Samtidig er det kjempestas å få være med og promotere (heie på) Siri og den suksessen Ravneringene har blitt. Å lese Odinsbarn ga meg tilbake troen på norsk fantasy og på norsk fiksjon for unge voksne (YA) gruppa. Det er noe jeg er veldig takknemlig for."

Juryen bestod av:
Siri Pettersen – forfatter av Ravneringene-trilogien
Knut Reinoss fra det tyske forlaget til Siri Pettersen (Arctis)
Melina Edvardsen fra SuperheroGirl Creations
Det kom inn flere sterke bidrag til konkurransen, og juryen er imponert over det høye nivået blant bidragene.

Ta en nærmere titt på cosplayene til Pharamony på hennes facebookside.
Bli bedre kjent med Siri Pettersen og bøkene hennes her.
Les mer om Manga Comic Con her.

Norge er gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 er Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon, nyheter og arrangementer.

Frankfurt 2019

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

www.booksfromnorway.com