Nyheter fra NORLA

Zeshan Shakar - Fokustittelforfatter

Mitt prosjekt (4)
Zeshan Shakar. Foto: Erika Hebbert

Vi har gleden av å presentere forfatteren Zeshan Shakar. Han har skrevet romanen De kaller meg ulven, som er en av NORLAs fokustitler våren 2023.

Her kan du lese vårt mini-intervju med Zeshan.

Hva handler boka di om?

De kaller meg ulven handler om reiser, både på tvers av kontinenter, innad i land og byer. Hovedpersonen, Ulven, har en mor med slekt fra Nord-Norge og en far som kom som arbeidsinnvandrer fra Pakistan. Faren kastes ut av sin kommunale leilighet og framfor å finne seg et nytt bosted i Norge, bestemmer han seg for å reise tilbake til Pakistan. Sønnen drar til farens leilighet for å hjelpe ham å pakke. Gjennom denne korte reisen fra sønnens middelklassehjem til farens kommunale bolig, vekkes minner om et liv mellom ulike kulturer, klasser og forventninger. Hvilken arv står igjen etter farens 50 år i Norge? Hvorfor er det ikke mer? Og hvordan overføres en arv fra en generasjon til den neste? Romanen dreier rundt disse spørsmålene, sett gjennom livene til en utypisk norsk familie.

Hva inspirerte deg til å skrive denne boka?

I 2021 markerte Norge 50-årsjubileet for de første pakistanske fremmedarbeiderne. Jubileet ga et etterlengtet tilfang av historier om denne første generasjonen pakistanere i Norge. Historier som var i ferd med å gå tapt. Førstegenerasjonen var den glemte generasjonen, den som la til rette for at andregenerasjonen kunne ha de mulighetene de har hatt i Norge, og etter hvert også få fortalt sine historier. Jeg følte et sterkt behov for å løfte fram førstegenerasjonens historier, og ikke bare suksesshistoriene, de vi hørte flest av under 50-årsmarkeringen, men en historie om et menneske som kom til Norge med håp og drømmer, men ikke helt klarte å oppfylle dem.

Shakar dekallermegulven gyldendal

Les mer

Se engelsk presentasjon av boka her

Les mer om forfatteren her

Se alle høstens fokustitler fra NORLA her

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019