Nyheter fra NORLA

Roy Jacobsen - fokustittelforfatter

Jacobsen, roy photo therese jægtvik

Vi har gleden av å presentere forfatteren Roy Jacobsen. Han har skrevet De uverdige, som er en av NORLAs fokustitler høsten 2022.

Her kan du lese vårt lille intervju med Roy.

Hva handler boka di om?

Boka handler om barn og ungdom som vokser opp i en unntakstilstand, under en okkupasjon, og som gjør opprør på sin egen måte, ved å bli gangstere. Og som ad uransakelige, brutale og kreative omveier kommer unna med det. Kanskje. Spørsmålet er om det de ofrer er like viktig som det de vinner? Et spørsmål som ikke kan besvares.

Hva inspirerte deg til å skrive denne boka?

Svært lite av dette er skrevet før. Jeg tror det er viktig, i den forstand at det fortsatt bør uroe oss – og få oss til å tenke over hvem vi er – som folk.

Hvem er denne boka for?

Så mange som mulig. Kanskje særlig for dem som tidligere ikke har interessert seg for historie – og vet hvor viktig den er for våre liv i dag.

Hva skiller boka di fra andre bøker i samme sjanger/tematikk?

Det meste. Og som sagt over her tror jeg ikke dette har vært skrevet før.

Omslag

Jacobsen de uverdige

Les mer

Se engelsk presentasjon av boka her

Les mer om forfatteren her

Se alle høstens fokustitler fra NORLA her

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019