19. august 2016
Denmark

Heldagskonferanse i Århus: Den antikke greske litteraturens rolle i skandinavisk samtidslitteratur.

Fredag 19. august holdes det en heldagskonferanse i Århus med temaet: Den antikke greske litteraturens rolle i Skandinavisk samtidslitteratur.
Bidragsytere fra Norge er blant andre forfatterne Svein Jarvoll og Øyvind Rimbereid.

Hva forskes på i klassisk gresk i dag og hvilken rolle spiller den nye forskningen hos forfattere? Hvordan arbeider en forfatter med antikke materialer og hva er det ved de konkrete tekstene som inspirerer? Har for eksempel Homer, Sapfo eller Euripides’ tragedier fortsatt like sterk posisjon i dag? Hvilken rolle har en forfatter i forskningsmiljø og er det noe en forfatter kan bidra med?

Aarhus Litteraturcenter gir deg en unik sjanse til å høre spennende innlegg fra Skandinaviske akademikere, forfattere, oversettere og dramatikere om deres tanker og metoder i formidling av den greske litteratur, språk og kultur til et moderne publikum.

Les mer om konferansen her.

Konferansen varer fra kl. 10:00 – 18:00. Det er fri entre
Sted: Teater Katapult, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C, Danmark.

2016.08.19 dk, årshus konf billede af helena

Konferansens deltakere er:
Øyvind Rimbereid (NO) Magnus William Olsson (SE) Maria Helleberg (DK) Christina Ouzounidis (SE) Christian Høgel (DK) Svein Jarvoll (NO) Lars-Håkan Svensson (SE) Øivind Andersen (NO) Jo Hermann (DK) Aslak Rostad (NO) Vinnie Nørskov (DK)