15.-18. mars 2018

Leipziger Buchmesse med rekordmange norske forfattere og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit

Leipziger buchmesse

15.-18. mars deltar hele 13 norske forfattere på bokmessen i Leipzig. Forfatterne og NORLA møter man på den norske standen i Halle 4 C400.
Bokmessen i Leipzig får i år også besøk av Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit, som er ambassadør for norsk litteratur i utlandet.
Les mer og se fullstendig program på våre nettsider.

Blant annet deltar NORLAs fem nye stemmer Heidi Sævareid, Lars Petter Sveen, Øystein Morten, Gudrun Skretting og Lotta Elstad. De fem skal møte tyske forleggere, fortelle om sine bøker foran et tysk publikum og jobbe intenst sammen med oversettere på et halvdags oversetterseminar, og i det hele tatt oppleve en av Tysklands største bokmesser på nært hold.

Åsne Seierstad vil i forkant av messen motta litteraturprisen Leipziger Buchpreis zur Europäischen Verständigung 2018 for sin bok En av oss.
Og blant forfatterne som blir å treffe på bokmessens mange programposter er Maja Lunde, Bjørn Berge, Lars Lenth, Ingunn Thon og Ingvild Lothe.

Fredag 16. mars er det duket for nordisk lesenatt. Fra kl. 19.00 til over midnatt vil det foregå opplesninger av nordiske forfattere. Monica Isakstuen og Nina Lykke vil intervjues og lese fra sine bøker for tysk publikum.

Les mer

Les mer om de fem forfatterne som deltar i NORLAs Nye stemmer-program her.

Mer om Åsne Seierstad.

Informasjon om Maja Lunde.

Les om Bjørn Berge.

Mer om Lars Lenth.

Les mer om Ingunn Thon.

Mer om Ingvild Lothe.

Les om Monica Isakstuen":http://www.tiden.no/forfatterprofiler/monica-isakstuen.

Mer om Nina Lykke.

Se bokmesses nettsider.

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

www.booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon, nyheter og arrangementer.

Frankfurt 2019