9.-14. oktober 2018
Germany

NORLA og stor norsk delegasjon til Bokmessen i Frankfurt

Norge blir offisielt gjesteland under bokmessen i Frankfurt 2018. NORLA er selvfølgelig med på den norske bokbransjens fellesstand i hall 5.0, A53, hvor vi også vil presentere høstens fokustitler.
Det blir også flere flotte programposter med norske forfattere og også musikere.
Vi er glade over at Norges kulturminister Trine Skei Grande og statssekretær i Utenriksdepartementet Marianne Hagen deltar på årets bokmesse.

NORLA får også følge av forfatterorganisasjoner og norske institusjoner som vil gjøre seg bedre kjent med bokmessen i Frankfurt. Vi følger i tillegg opp de tyske bokhandlerne og journalistene fra årets besøksreiser med egne arrangementer.

Vi gleder oss veldig til å ønske gamle og nye kontakter velkommen!
Ta kontakt med oss hvis du ønsker å avtale et møte.

I tillegg til ordinær møtevirksomhet, inviterer NORLA til følgende programposter:

2017 frankfurt flagg foto norla hege langrusten

Pressekonferanse torsdag 11. oktober kl. 11, der vi skal vise hvordan året 2019 blir med Norge som gjesteland. Det blir taler ved kulturminister Trine Skei Grande, direktør for bokmessen Juergen Boos samt Halldór Guðmundsson og Margit Walsø.
Pressekonferansen inkluderer en forfattersamtale ledet av Aslak Sira Myhre. Forfatterne som deltar er Maja Lunde, Erling Kagge og Linn Ullmann. Vi får også oppleve Ferdigsnakka med Fredrik Høyer, Bendik Baksaas og Jo David Meyer Lysne.
I tillegg presenteres spennende programposter, samt prosjektets visuelle profil og nettside.
Les mer

Det blir også lesinger i den helt nye Frankfurt Pavillion, med Monica Isakstuen, Matias Faldbakken, Tomas Espedal og Linn Ullmann, samt Maja Lunde og Erling Kagge. Samtalene foregår på engelsk, og moderator er Thomas Böhm.
Se program for torsdag 11. oktober kl. 12 her og fredag 12. oktober kl. 19 her.
(Vi gjør oppmerksom på at det er nødvendig å registrere seg – her – for å sikre gratis adgang til utstillingssenteret etter kl.17).

Fredag 12. oktober kl 10.30 deltar Margit Walsø i en samtale om utgivelsesprogrammer i tre av bokmessens gjesteland; Finland, Georgia og Norge.
Les mer.

På søndag 14. oktober kl 12 intervjues Åsne Seierstad og Halldór Guðmundsson live på messen i TV-kanalen Arte Deutschland TV GmbH.
Les mer.

Årets bokmesse avsluttes søndag 14. oktober med en overrekkelsesseremoni (handover ceremony) kl. 15.30. Under denne seremonien i Georgias paviljong blir Norge offisielt gjesteland.
Vi ser frem til et flott program: Åsne Seierstad skal samtale med den georgiske forfatteren Zurab Karumidze, Norges gjestelandsfilm vises for første gang og Herborg Kråkevik, Mathias Eick og Kjetil Bjerkestrand gir oss en musikalsk opplevelse.
Les mer her.

På våre Flickr-sider finner du også omslagene til norske bøker utgitt på tysk med oversettelsesstøtte fra NORLA fra og med 2011.

(Foto: Hege Langrusten)

Kommende aktiviteter

25. november- 3. desember
Mexico

NORLA og norske forfattere til Guadalajara

I samarbeid med den norske ambassaden i Mexico vil NORLA igjen ha stand på bokmessen i Guadalaraja i Mexico.
FIL Guadalajara er verdens største spanskspråklige bokmesse, med stor publikumstilstrømning og bransjedeltakere fra hele Latin-Amerika og resten av verden. NORLA har vært til stede i flere år, i 2022 for første gang med egen stand. I år er forfatterne Jens K Styve og Nina Lykke invitert til å delta på bokmessens program, og to norske litteraturagenter vil også være til stede på den norske standen for å bli kjent med meksikansk og latinamerikansk forlagsbransje.

5. desember
Norge - Oslo

Ukrainsk litteratur og samoversettelse - lansering av spesialutgave av tidsskriftet Mellom

Siden i våres har NORLA, Norsk Oversetterforening, Ukrainsk forening i Oslo og tidsskriftet Mellom hatt et samarbeidsprosjekt.
Hensikten har vært å bidra til rekruttering av flere oversette fra ukrainsk til norsk, siden det det siste året har vist seg at dette er en kompetanse det er skrikende mangel på. Vårt svar har vært å spleise NORLAs kontakter som oversetter fra norsk til ukrainsk med Oversetterforeningens medlemmer. Med dette som utgangspunkt har det blitt satt sammen syv oversetterpar som har oversatt et utvalg tekster skrevet av ukrainske forfattere fra 1800-tallet frem til i dag. Utvalget er gjort ved Iryna Sabor og har fått tittelen «Med ord som motstand».

5. desember

Møte i NORLA faglitterære råd for faglitteratur

Møte i NORLAs faglitterære råd for faglitteratur for vurdering av søknader om tilskudd til oversettelse med frist 1. oktober.