21.-26. mai 2019

NORLAs aktiviteter under Norsk litteraturfestival på Lillehammer

2019 litteraturfestival

Internasjonalt forleggerseminar

NORLA og Den norske Forleggerforening inviterer hvert år utenlandske forleggere til et seminar om norsk litteratur under Norsk Litteraturfestival. Seminaret ble i år utlyst som et fellowship, og interessen for å delta var veldig stor. Tema i år er skjønnlitteratur for voksne. Første dag møtes forleggerne norske kolleger i Oslo. Dagen etter drar de på besøksrunde til noen sentrale norske forlag, før de tar toget til Lillehammer. I tillegg til et kulturelt program, får de her presentasjoner av en gruppe aktuelle norske skjønnlitterære forfattere. Seminaret er støttet av Utenriksdepartementet.

Oversetterseminar

NORLA har i 24 år hatt seminarer for oversettere på Lillehammer under litteraturfestivalen. I år holder vi et oversetterseminar viet skjønnlitteratur for voksne, og har invitert oversettere til engelsk, spansk og koreansk.
Oversetterne vil møte Bår Stenvik, en av forfatterne som er valgt ut til å delta i vårens Nye stemmer-program, i regi av NORLA. Alle oversetterne vil jobbe med å oversette et utdrag fra romanen Informasjonen, og diskutere ulike utfordringer i teksten.
I tillegg til å delta på litteraturfestivalens program, får oversetterne presentasjoner av en gruppe aktuelle norske skjønnlitterære forfattere, sammen med en gruppe internasjonale forleggere.
Vi ser frem til et seminar som vi håper vil bli nyttig i oversetternes videre arbeid!

Pressebesøk
I forbindelse med Norges rolle som gjesteland ved bokmessen i Frankfurt arrangerer vi pressereiser til Norge for tyske journalister.
Til litteraturfestivalen på Lillehammer arrangerer NORLA en pressereise for 13 tyske journalister. De skal oppleve både Oslo og Lillehammer og møter en rekke forfattere.

Bokhandlerbesøk
Ti bokhandlere fra Tyskland og Sveits er også invitert til årets festival på Lillehammer for å møte norske forfattere, så vel som norske bokhandlerkollegaer, og for å bli bedre kjent med Norge.

Les mer

Besøk festivalens nettsider.

Se hele programmet her.

Visste du at Norsk litteraturfestival på Lillehammer ble utpekt som en av verdens beste litteraturfestivaler av Penguin Random House The Writers’ Academy i 2017? Les mer.

Og at Lillehammer samme år fikk UNESCO-status som litteraturby?
Les mer på NRK og hos Unesco.

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019