23.-26. mai

NORLAs aktiviteter under Norsk litteraturfestival på Lillehammer

Microsoftteams image (9)

Vi har som vanlig mange spennende aktiviteter under Norsk litteraturfestival på Lillehammer:

Vi har som vanlig invitert utenlandske forleggere til å søke vårt fellowship under Norsk Litteraturfestival/Sigrid Undset-dagene på Lillehammer. I år er fokuset på barne- og ungdomslitteratur, og programmet går fra 23. mai til 26. mai. Deltakerne vil bli presentert for norske forfattere og ha møter med agenter for barne- og ungdomslitteratur, i tillegg til kulturelle og sosiale innslag i vakre omgivelser på Lillehammer. De vil også delta på åpningskonferansen for Norge som gjesteland ved barnebokmessen i Bologna i 2026.

Også oversettere av norsk litteratur er invitert til å søke om å delta i vårt program under Norsk litteraturfestival. Ti deltakere får dekket reisekostnader, kost og losji fra tirsdag 23. – fredag 26. mai.
Oversetterne får faglig påfyll og kan fritt følge festivalens rikholdige program. I tillegg kan de delta på deler av programmet for årets internasjonale fellowship, inkludert åpningskonferansen vi arrangerer.

I år arrangerer vi en åpningskonferanse for Norge som gjesteland på barnebokmessen i Bologna i 2026.
Konferansen går av stabelen onsdag 24. mai kl. 9-12 i Kulturhuset Banken. Den er åpen for alle og vi ber om at interesserte melder seg på her av hensyn til enkel lunsjservering i etterkant.
Se detaljert program her

Som tidligere år har vi også invitert utenlandske litteraturjournalister til å delta i vårt program under litteraturfestivalen. I år kommer fire journalister fra henholdsvis USA, Italia, Portugal og Kroatia.

Vi gleder oss til innholdsrike dager på Nordens største litteraturfestival!

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019