13.05.2022

Hurra for 12. sesong på NORLAs oversetterhotell

Denne uken har vi endelig kunnet ønske oversettere hjertelig velkommen til et to-ukers opphold i Oslo, på Hotell Bondeheimen. Dette er noe vi virkelig har savnet under pandemien!
Nå er oversetterhotellets tolvte sesong i gang, og de fem oversetterne som er på plass i Oslo er:

Ursel Allenstein (Tyskland)
Sylvia Kall (Tyskland)
Angélique de Kroon (Nederland)
Ana Flecha Marco (Spania)
Fuyumi Nakamura (Japan)

Vi fryder oss over å ha dem på besøk og ser frem til hyggelige og forhåpentligvis produktive uker i deres selskap!

Image00008
Fra v: NORLAs Mette Børja og Torill Johansen (ansvarlige for Oversetterhotell-ordningen), Sylvia Kall, Ana Flecha Marco, Angélique de Kroon, Ursel Allenstein og Fuyumi Nakamura. Foto: Ellen Trautmann Olerud

Oversetterne har mye spennende program: De skal møte forfattere og det blir også mange møter med agenter for orientering og tips om nye, gode bøker.
Alle oversetterne har takket ja til å ha kontorplasser i NORLAs lokaler, så vi har hyggelig besøk både i løpet av arbeidsdagen og til felles lunsjpauser.
Gjestene våre benytter også anledningen til å besøke biblioteker, museer, bokhandlere og antikvariater. Vi skal også på teater og se Arne Lygres kritikerbejublede stykke Tid for glede.

Vi ønsker oversetterne et fortsatt fint opphold med faglig og sosialt påfyll, og mye inspirasjon. Og ikke minst ønsker vi dem en flott 17. mai-feiring!

NORLAs oversetterhotell mottar økonomisk støtte fra Utenriksdepartementet.

Det kommer nye sjanser for flere norsk-oversettere til høsten. Mer informasjon og søknadsfrist kunngjøres over sommeren.

Les mer

Du finner mer om oversetterhotellet og de gode tilbakemeldingene fra tidligere gjester her.