17.04.2018

NORLAs oversetterhotell har åpnet sin 8. sesong

Vi i NORLA ønsker nye oversettere hjertelig velkommen til to-ukers opphold på Hotell Bondeheimen, i det som blir det populære oversetterhotellets åttende sesong.

De fire oversetterne er:

Img 20180417 121200 cut
Fra v: Dana Caspi, Elke Ranzinger, Sanda Tomescu Baciu, Daniela Mrazova og NORLAs Torill Johansen, som er ansvarlig for Oversetterhotell-ordningen. Foto: Mette Børja

Dana Caspi (israelsk)
Elke Ranzinger (tysk)
Sanda Tomescu Baciu (rumensk)
Daniela Mrázová (tsjekkisk).

Vi gleder oss over å ha fått dem på besøk og ser frem til to hyggelige og forhåpentligvis produktive uker i deres selskap!

To av oversetterne jobber for tiden med Maja Lundes Bienes historie, en annen med Helga Flatlands En moderne familie og en er i ferd med å oversette Berge av Jan Kjærstad.

De fire oversetterne vil bruke tiden i Oslo til å møte norske forlag og orientere seg i norsk litteratur i ulike sjangre, og håper også å møte forfattere de oversetter. De vil også gjerne treffe agenter for å få oppdateringer om norsk litteratur, en av dem er spesielt på jakt etter nye norske noveller til en antologi, mens en annen leter etter nye, gode bøker hun kan tipse forlag hun samarbeider med om. En tredje er professor og underviser i norsk i tillegg til å oversette, og ser også frem til å diskutere nye samarbeidsprosjekter med NORLA. En fjerde arbeider som dramaturg i tillegg til å være oversetter og ser frem til å få oppleve ny, norsk dramatikk på scenen med henblikk på mulig oppsetning i sitt hjemland.

Oversetterne får rikelig med anledning til tilbringe tid i norske miljøer og bli bedre kjent med Oslo – noe som er viktig når man skal oversette bøker med handling fra Oslo og omegn.
Vi håper også gjestene våre vil benytte anledningen til å delta på de mange litterære arrangementene som tilbys i løpet av ukene de er her, og til å gjøre grundige besøk i bokhandlere.
Og til sist vet vi at de gleder seg til å bli kjent med hverandre og kunne utveksle erfaringer.

Alle de fire oversetterne har takket ja til kontorplasser i NORLAs lokaler, så vi gleder oss til å tilbringe mye tid med dem fremover.

Oversetterhotellet mottar økonomisk støtte fra Utenriksdepartementet.
Les mer om oversetterhotellet og de gode tilbakemeldingene fra tidligere gjester her.