07.10.2020

Samarbeidet med tysk bokhandel fortsetter

For et år siden ferdigstilte den tyske bokhandelen, NORLA og den norske ambassaden i Berlin de siste forberedelsene til Norge som æresgjest på Frankfurter Buchmesse. Vi opprettholder forbindelsene og vennskapene som har utviklet seg gjennom de siste årene og fortsetter det gode samarbeidet med tysk bokhandel også i 2020.

Postkortkollasj

Når man ikke kan besøke hverandre er det mulig å vise omtanke og engasjement for våre norsk-tyske relasjoner på andre måter: Postkort! I løpet av disse dagene har de norske forfatterne som besøkte tyske bokhandler i fjor sendt postkort til disse bokhandlerne. Så langt har nærmere 20 forfattere sendt over 50 postkort til 44 bokhandler. Og flere er ventet! Kortene er hyggelige hilsener i en merkelig tid med både minner og planer for fremtidige lesninger i Tyskland.

Samtidig går nok en hilsen til bokhandlerne: Kat Menschik har redesignet den ettertraktede gjestelandsplakaten, som raskt var ute av trykk i fjor. Den bærer nå overskriften: “Norge – Lesingen fortsetter / Norwegen: Das Lesen geht weiter”. Plakaten er ikke bare en invitasjon til å oppdage de mange nye publikasjonene til norske forfattere i høst, men er også en påminnelse om de 550 bøkene som ble oversatt til tysk i fjor.

NORLAs hjemmesider har nå en egen side – på tysk – rettet mot bokhandlere, ta gjerne en titt her

Les gjerne intervjuene med våre «bookstore buddies» for å bli bedre kjent med de dyktige bokhandlerne vi samarbeider med i Tyskland.
Du finner dem her

Postkortaksjon kollasj