Møt forfatterne

Bak enhver tittel, finnes det en forfatter – og noen ganger også en illustratør.
Her blir du bedre kjent med fokustittel-forfatterne våre.

Uten tittel (5)
16.10.2023

Maria Parr og Åshild Irgens - Fokustittelforfattarar

Maria Parr vender seg mot det heilt nære i boka Oskar og eg. – Dette er nok min rungande hyllest til den heilt vanlege kvardagen og alt han rommar, seier ho.

Thon, ingunn (c) luksengard bruk dette
16.10.2023

Ingunn Thon - Fokustittelforfattar

Ingunn Thon skriv om Orion Sigerstad, den flinkaste flinkisen du kan tenkje deg, som ein dag blir helt bajas. – Denne boka er til deg som er meir opptatt av kva andre tenkjer om deg, enn kva du tenkjer om deg sjølv, seier ho.

Håkon.marcus.1 4x3
16.10.2023

Håkon Marcus - Fokustittelforfatter

Håkon Marcus ville skrive moderne fantasy for de som liker mysterier. – Med Villdyr-universet har jeg prøvd å lage en ny type verden med en ny logikk, som samtidig speiler og interagerer med vår egen, sier han.

Heidi.marie.vestrheim.1 4x3 (1)
16.10.2023

Heidi Marie Vestrheim - Fokustittelforfattar

Heidi Marie Vestrheim savna ei Jenny å lese om da ho var lita. – Det er ikkje så mange bøker om jenter som diggar rock og har store draumar! seier ho.

Uten tittel (1)
16.10.2023

Line Halsnes - Fokustittelforfatter

Line Halsnes har skrevet bok om verdens syv tøffeste kjøretøy. – Boka er for barn i alderen 3 +, men jeg tror også at voksne kan ha glede og nytte av boken, sier hun.

Neda.alaei.2 4x3 (1)
16.10.2023

Neda Alaei - Fokustittelforfatter

Neda Alaei skriver om 16 år gamle Yousef, som prøver å gjøre det som forventes av ham fra alle kanter. – På én betingelse handler om Yousef, og om veldig mange unge gutter i Norge med minoritetsbakgrunn, sier hun.

Alexander istad og espen meling sele april2023 lowres 01
16.10.2023

Alexander Istad og Espen Meling Sele - Fokustittelforfattere

Alexander Istad har skrevet boka Gutta Krutt og Gledesdreperen, som er illustrert av Espen Meling Sele. Alexander ville skrive en bok for rebellene som helst vil gjøre det motsatte av det de blir fortalt. – Denne boken er for alle som har en trang til å klatre i trær, få grønske på knærne, og drømmer om å kunne fly, sier Alexander.

Kjersti synneva moen.2 4x3 (1)
16.10.2023

Kjersti Synneva Moen - Fokustittelforfatter

Kjersti Synneva Moen synes altfor mye rundt oss handler om prestasjon. Derfor ville hun skrive bok om at det er mer enn nok å bare eksistere og å skape for skapergledens skyld.

Ellen.viste.2 4x3
16.10.2023

Ellen Viste - Fokustittelforfatter

Ellen Viste skriver om luften rundt oss som er usynlig, men aldri tom. – Med unntak av uvær er det oftest når vi har vinden imot, vi legger merke til den. Hvordan former vinden naturen, og hva betyr den for oss mennesker? spør hun i boka Vindens historier.

Anne skog 11 c celina oyer (1)
16.10.2023

Anne Sverdrup-Thygeson - Fokustittelforfatter

Anne Sverdrup-Thygeson har jobbet med skog i over tredve år. Da hun arvet en to hundre år gammel bok med beskrivelser av planter – som har gått i arv i fem ledd – bestemte hun seg for å skrive om skogen da og nå.

Uten tittel (2)
16.10.2023

Dag O. Hessen - Fokustittelforfatter

Dag O. Hessen har skrevet en bok for deg som lengter etter, og har en kjærlighet til, naturen. – Det er en hyllest til den ville naturen, manifestert ved den nesten mytologiske jerven, jakten på å få se den i fjellet, og om alt det andre man kan se underveis, sier han.

Ivo de figueiredo foto agnete brun 1m8a1778
16.10.2023

Ivo De Figueiredo - Fokustittelforfatter

Ivo de Figueiredo tror Edvard Munchs gjennombrudd i Europa ikke kom på tross av hans provinsielle opphav, men på grunn av det. I Stormen skildrer han Munchs liv og kunstnerskap.