Nyheter fra NORLA

Høydepunkter i kø: Frankfurter Buchmesse 2018

Bm norge 51
Foto: Siegbert Kastaun

For en fantastisk uke!

Vi ser tilbake på dager fullpakket med spennende møter og arrangementer på Frankfurter Buchmesse 2018. Etter søndagens overrekkelsesseremoni er nå Norge offisielt gjesteland.
Her kan du se bilder fra forrige ukes mange høydepunkter og interessante folk vi møtte.

Pressekonferanse

Dsc 8120
Foto: Sabine Felber

Pressekonferansen var en utrolig opplevelse for oss, med 350 deltakere! Aldri tidligere har så mange deltatt på et gjestelands pressekonferanse under bokmessen i Frankfurt.

Dsc 6247
Foto: Sabine Felber

Tilhørerne fikk taler av Juergen Boos, CEO og President for Frankfurter Buchmesse, Trine Skei Grande, Norges kulturminister og fra Halldor Gudmundsson og Margit Walsø, hhv. prosjektleder og direktør i NORLA.

Dsc 6257
Foto: Sabine Felber

I tillegg deltok tre forfattere; Maja Lunde, Erling Kagge og Linn Ullmann, i en samtale ledet av Aslak Sira Myhre, direktør for Nasjonalbiblioteket.

Dsc 6275
Foto: Sabine Felber

Det musikalske bidraget på pressekonferansen var laget av og ble fremført av Ferdigsnakka med Bendik Baksaas, Jo David Meyer Lysne og Fredrik Høyer.

Screenshot movie

“The Dream We Carry” er Norges slagord for gjestelandssatsningen på Frankfurter Buchmesse 2019 og er utledet fra diktet “Det er den draumen” av den høyt verdsatte dikteren Olav H. Hauge. I filmen vår kan man oppleve diktet. Lydbildet er laget av Ferdigsnakka med Fredrik Høyer, Jo David Meyer Lysne og Bendik Baksaas. Diktet leses på norsk av Fredrik Høyer. Filmen er laget av NODE Berlin Oslo i samarbeid med Steph Hope og Martin Sverdrup. Diktet er oversatt til engelsk av Olav Grinde og til tysk av Klaus Anders.
Den tyske versjonen av filmen kan man se på vår nye Facebook-side

Se hele pressekonferansen her

NORLAs oversetterpris 2018

Frank zuber und trine skei grande foto sabine felber  cut
Foto: Sabine Felber

På en fullsatt mottakelse på den norske fellesstanden delte kulturminister Trine Skei Grande ut NORLAs oversetterpris 2018 til tyske Frank Zuber.

Les mer

Overrekkelsesseremoni

Bm norge 51
Foto: Siegbert Kastaun

Overrekkelsesseremonien på messens siste dag ble et følelsesladet arrangement med fantastiske talere og musikere, som markerte den offisielle starten på Norge som gjesteland på bokmessen i Frankfurt. Vi er takknemlige overfor både det georgiske gjestelandsteamet og Frankfurter Buchmesse.

Bm norge 29
Foto: Siegbert Kastaun

Margit Walsø, NORLAs direktør overtar gjestelandsrullen fra Medea Metreveli, direktør i Georgian National Book Center.

Musikere collage foto siegbert kastaun
Foto: Siegbert Kastaun

Musikerne Kjetil Bjerkestrand, Mathias Eick og Herborg Kråkevik på scenen under overrekkelsesseremonien.

Se hele seremonien (start etter ca. 12 minutter) her

Sponsorer

10.10. sponsorer foto sunniva 5541
Foto: Sunniva Adam

Våre sponsorer, partnere og samarbeidspartnere spiller en avgjørende rolle for at vi skal sikre best mulig gjennomføring av gjestelandsåret. Onsdag 10. oktober hadde vi flotte omvisninger sammen med sponsorene våre. Sammen fikk vi oppleve både Frankfurter Buchmesse og Museum Angewandte Kunst (MAK). I tillegg møtte gruppen statsskretær i Utenriksdepartementet, Marianne Hagen, på den norske fellesstanden.
Våre hovedsponsorer er Thon Hotels, Norway Health Tech, Oppland Fylkeskommune og Oslo kommune. Vestre og Visit Norway er sponsorer for arrangementer i forbindelse med utstillingen på Museum Angewandte Kunst i 2019; “House of Norway”.

Se flere bilder og lytt til lyden av årets bokmesse

Se flere øyeblikksbilder fra den hektiske messeuken i våre Instagram-stories her

NRK P2s “Åpen bok” sendte en time direkte fra bokmessen torsdag 11. oktober.
Hør sendingen her

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019