Nyheter fra NORLA

NORLAs tilbud til oversettere: Profil på Books from Norway

Bfn m markering final

Visste du at alle som har oversatt minst to bøker direkte fra norsk, kan søke om å bli oppført med oversetterprofil på portalen Books from Norway? Her finnes det per i dag nesten 250 norsk-oversettere til bortimot 50 språk!

Nettsiden drives av NORLA og har veldig god internasjonal trafikk. Når vi får spørsmål om å anbefale oversettere, henviser vi alltid hit.
Oversetteren oppdaterer selv profilen sin og systemet er laget for å være enkelt å bruke. ​​​​​​​Så lenge du har listen over oversettelsene dine, et portrett og evt. en kort engelsk biografitekst kan du gå i gang!
Sjekk din egen profil her – du kan søke på navn eller sortere på språk

I forkant av årets Hieronymusdag oppfordrer vi alle til å enten oppdatere profilen sin eller registrere seg med profil!

* Du som allerede har profil:
Oppdater profilen din ved å logge deg inn her
Glemt passord? Da går du inn her

NB: Vi i NORLA hjalp til med å opprette en del profiler i forbindelse med lanseringen høsten 2017. Da ble ikke profilen koblet til e-postadressen (som er brukernavnet) til oversetteren. Denne koblingen får du ved å søke om ny oppføring med samme e-postadresse som er oppgitt i profilen.
Har du endret e-postadresse tar du bare kontakt med Mette for oppdatering.

Det er også to ulike måter å liste opp oversettelsene dine på. Den opprinnelige måten var en fritekstliste. Nå anbefaler vi derimot å bruke “TRANSLATED BOOKS (Alt. 2 for listing, this is recommended by NORLA)” – da får du en veldig ryddig og standardisert liste.
Systemet er laget slik bare én av listene kan vises i profilen. Du må altså legge alle titlene inn samme sted.

*Du som kvalifiserer til oppføring av profil er velkommen til å søke:
NB: Det er to ulike måter å liste opp oversettelsene dine på. Den opprinnelige måten var en fritekstliste. Nå anbefaler vi derimot å bruke “TRANSLATED BOOKS (Alt. 2 for listing, this is recommended by NORLA)” – da får du en veldig ryddig og standardisert liste.
Søk om oppføring med oversetterprofil her

Har du spørsmål underveis?
Kontakt Mette

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019