Program

Norge er gjesteland på Bokmessen i Warszawa 26.-29. mai.
30 forfattere fra Norge vil delta i 50 litterære arrangementer i løpet av disse fire dagene på Kultur- og vitenskapspalasset.

Her kan du se hele gjestelandsprogrammet

220419 norlawarsaw970x200eng

Det er flere serier i det litterære gjestelandsprogrammet:
Programmet i det norske teltet sparkes i gang med modig barne- og ungdomslitteratur. Her får du møte noen av de beste forfatterne og illustratørene fra Norge. I «The Green Hour» møter du forfattere som skriver om natur, miljø og reiser. I serien «Domestic Dilemmas» får du et innblikk i det norske samfunnet og aktuelle problemstillinger, sett gjennom skjønnlitteraturen, og i «The Mysteries of Man» og «Crime Time» får du også et glimt inn i sinnets irrganger.
Programmet ser både fremover og bakover i tid: «The Classic’s Hour» og «WW2 in Norway» introduserer to av Norges nobelprisvinnere, samt andre verdenskrig i Norge. Samtidslitteraturen møter man i serien “Poetry Hour” som også introduserer ukrainsk poesi, “European Feminists Anno 2022” og “European Literature Today”.
I Marmurowa-hallen kan man delta i vårt bransjeprogram. Her lærer man om oversettelse, litteraturpolitikk i Norge og Polen og to bilaterale bibliotekprosjekter. Her er også møteplasser mellom norske agenter og utenlandsk bransje.

Er du interessert i språk? Besøk vårt pop-up språkkurs!

Barn er velkommen til våre kreative verksteder fredag og lørdag.

Utvalgte høydepunkter vil foregå på bokmessens egen hovedscene.

Alle arrangementer er enten på polsk eller tilgjengelig i polsk oversettelse.