12. september 2016
Norway

Søknadsfrist: To reisestipend til barnebokmessen i Shanghai, 18-20. november

NORLA har gleden av å utlyse to reisestipend for norske agenter og redaktører til China Shanghai International Children’s Book Fair som arrangeres 18.-20. november 2016.
Anna Fiskes «Hallo jorda!»-serie ble solgt til Kina som et resultat av bokmessen i 2015, og ble lansert i mai d.å. Fiske vil delta på bokmessen og reise på turné til Beijing og Guangzhou.
I Shanghai møtes forleggere og andre bransjefolk til en hektisk messe. Bokmessen har mest fagbesøkende den første dagen, og er åpen for vanlige publikummere lørdag og søndag. NORLA har en liten (9m2) stand. Det vil være mulig å arrangere møter her, etter nærmere avtale. Som deltaker får du anledning til å møte kinesiske forleggere, agenter, forfattere og andre med tilknytning til bokbransjen i Kina og andre land.
Som litterær agent vil du kunne utvide kontakten med aktører fra det voksende kinesiske markedet. Du vil møte agenter og forleggere du ikke kjenner fra før, og kunne bli kjent med nye litterære stemmer.

Stipendet er på kr. 7.000 og er ment å dekke flyreise Norge – Shanghai, transport til og fra flyplassen i Norge og i Kina, samt visumkostnader.
Utgifter til overnatting og måltider dekkes ikke.

2016.08 bu collage stabel

Vi foreslår avreise 16.11. fra Oslo (ankomst Shanghai neste morgen, den 17.11.), hjemreise 21.11. (ankomst samme kveld).
Spørsmål kan rettes til NORLAs direktør Margit Walsø eller seniorrådgiver Andrine Pollen.

Søknadsfrist er 12.9.2016
Send søknad med en kort begrunnelse.
Søknader merkes “Shanghai” og sendes til Andrine Pollen.

Les mer om årets messe i Shanghai her.

Og mer om fjorårets messe her.

Les mer om Anna Fiskes lansering i Kina, og se norsk-kinesisk intervju her.

Se omslag til norske bøker i alle genre utgitt med oversettelsesstøtte fra NORLA siden 2011 her.

(Foto: Omslag til norske barnebøker utgitt på kinesisk med oversettelsesstøtte fra NORLA).