14.12.2016

Norge på bokmessen i Guadalajara, Mexico

2016 guadalajara

Vi har gleden av å dele et meksikansk reisebrev fra vår seniorrådgiver Oliver Møystad:

NORLA deltok på bokmessen Féria Internacional de Libros for tredje gang, med bord i rettighetssenteret fra søndag 27.-onsdag 30.11. Fra Norge deltok også Even Råkil fra Oslo Literary Agency. Her hadde vi en lang rekke møter med meksikanske og andre latinamerikanske forleggere, som viste stor interesse for norsk litteratur. I tiden fremover får vi se hvilke konkrete resultater som kommer ut av det.

To norske forfattere var med til bokmessen for å presentere de spanskspråklige utgivelsene av bøkene sine: Simon Stranger med ungdomsromanen Barsakh, utgitt på det meksikanske forlaget Nostra, og Carl Frode Tiller med romanen Cerco (Innsirkling I), utgitt på det spanske forlaget Sajalín.

Møystad, tiller og stranger 2 photo even råkil 2
Stort oppmøte på samtalen om norsk samtidslitteratur. Foto: Even Råkil

Den norske tilstedeværelsen ble markert med en samtale om norsk samtidslitteratur på onsdag 30.12., moderert av Oliver Møystad fra NORLA. Her var det fullt hus og et interessert publikum som stilte mange spørsmål.
Torsdag 1.12 presenterte Simon Stranger boka Barsakh, som handler om flyktningeproblematikk – en svært aktuell problemstilling i Mexico, og oppmøtet var svært bra.
Middag på kokkeskole
Om ettermiddagen på torsdag snakket Simon Stranger for elever på sosialfag og hotell- og kokkelinjene på Universidad de Guadalajara. Et veldig morsomt møte, ikke minst fordi vi ble invitert på middag laget av elevene etterpå. Vi kunne fastslå at nivået på det meksikanske kjøkken er sikret! Foto: Oliver Møystad
På kvelden snakket han for elever på sosialfag og hotell- og kokkelinjene på Universidad de Guadalajara.
Stranger ble senere intervjuet av kultur-tvkanalen Canal 22. De ville også intervjue Carl Frode Tiller, men det ble det dessverre ikke tid til. De har sagt at de vil gjøre intervjuet på Skype – så følg med!
Tiller presenterte torsdag boka Cerco (Innsirkling I) i samtale med Møystad fra NORLA foran et interessert publikum. Senere stod signering av bøker på distributørens stand for tur.

Barsakh av Simon Stranger er tilgjengelig i alle meksikanske bokhandler hvor forlaget Nostra har distribusjon. Boken er oversatt av Pablo Osorio, som også var NORLAs oversetter i november (les vårt intervju med ham her).
Cerco av Carl Frode Tiller er tilgjengelig i El Péndulo-bokhandlene og andre større bokhandler i Mexico City. Boken er oversatt av Cristina Gómez Baggethun.

FIL 2016 var svært vellykket bokmesse for norsk litteratur, og vi håper å komme enda sterkere tilbake i kommende år.
Mexico skal være gjesteland på bokmessen i Göteborg i 2018, det lover godt for det fremtidige samarbeidet!
NORLA vil gjerne få takke den norske ambassaden i Mexico for all praktisk og økonomisk støtte til årets deltakelse.

Les reisebrevet på spansk på hjemmesiden til Norges ambassade i Mexico.

Les mer om Simon Stranger her.
Les mer om Carl Frode Tiller her.

(Foto: Even Råkil og Oliver Møystad).

Interessert i å lese flere reisebrev fra NORLA?
Nå har vi samlet alle sakene her.