Nyheter fra NORLA

Norske utenriksstasjoner en del av Frankfurtprosjektet

Roma sak iperborea halldor levi ambassaden redigert
Bilde fra forlaget Iperborea sin stand på bokmessen Più Libri Più Liberi i Roma. F.v.: Halldor Gudmundsson, Linda Gaarder (ambassaden), ambassadør Margit F. Tveiten, Emilia Lodigiani (Iperborea), Levi Henriksen, Else L'Orange (ambassaden), Cristina Gerosa (Iperborea), Anna Oppes (Iperborea) og Anna Basile (Iperborea). Foran sitter Pietro Biancardi (Iperborea).

De norske utenriksstasjonene spiller en viktig rolle i Frankfurt-prosjektet. Ambassaden i Roma er en av utenriksstasjonene som bidrar til å sette norsk litteratur på den internasjonale dagsorden.

De norske ambassadene bidrar til at Frankfurt-prosjektet krysser landegrenser. Frem mot bokmessen i Frankfurt i oktober 2019, arrangerer de norske ambassadene i utlandet en rekke aktiviteter som en del av den store kultursatsningen.

– Prosjektet Norge som gjesteland på bokmessen i Frankfurt 2019 er en spesielt god anledning for utenriksstasjoner til å sette norsk litteratur på den internasjonale dagsorden, sier Norges ambassadør til Italia Margit F. Tveiten.

Norsk litteratur i Roma
Lørdag 9. desember var prosjektleder for Frankfurt-prosjektet, Halldor Gudmundsson, i Roma for å delta på litterære aktiviteter i regi av den norske ambassaden i Roma.

Forfatter Levi Henriksen var en del av programmet under bokmessen Più Libri Più Liberi (også kjent som Rome Book Fair). Henriksen var i samtale med forfatter Federico Guglielmi om Henriksens bok Harpesang som nylig utkom i italiensk oversettelse på forlaget Iperborea under tittelen Norwegian Blues. Tittelen er oversatt av Giovanna Paterniti. Arrangementet var et samarbeid mellom Iperborea, den norske ambassaden i Roma, NORLA og Più Libri Più Liberi.

Om kvelden samme dag inviterte Norges ambassadør til Italia, Margit F. Tveiten, til litteraturkveld i residensen. Sammen med forfatter Levi Henriksen, Emilia Lodigiani og Pietro Biancardi fra forlaget Iperborea var prosjektleder for Frankfurt-prosjektet Halldor Gudmundsson æresgjest under arrangementet.

Utenriksstasjonenes engasjement
– Samtalen mellom Levi Henriksen og Federico Guglielmi på Più Libri Più Liberi og litteraturkvelden i residensen i Roma var flotte litterære opplevelser. Vi i NORLA setter svært stor pris på de norske utenriksstasjonenes engasjement i Frankfurt-prosjektet og gleder oss over de kommende aktivitetene, sier prosjektleder Halldor Gudmundsson.

Den norske ambassaden i Roma har planer om flere aktiviteter i forbindelse med Frankfurtsatsningen.

– Norsk og nordisk litteratur er godt etablert i Italia med en rekke oversettelser til italiensk av eldre og ny norsk litteratur. Nå får vi sjansen til å bringe det ut til flere. Arrangementet på bokmessen Più Libri Più Liberi og litteraturkvelden i residensen var to av flere initiativ ambassaden i Roma tar som en del av Frankfurtsatsningen, sier ambassadør Margit F. Tveiten.

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019