Nyheter fra NORLA

Stor internasjonal aktivitet under Norsk Litteraturfestival

Foto sigurd fandango, det kongelige hoff
HKH Kronprinsesse Mette-Marit på Skaugum. Foto Sigurd Fandango, Det kongelige hoff.

25.-28. mai arrangerer NORLA flere webinarer for våre internasjonale kontakter. Vi er stolte over å være Norsk Litteraturfestivals samarbeidspartner for årets nyvinning Lillehammer Rights.
Årets digitale møter feirer lanseringen av det nye rettighetssenteret på Lillehammer med en offisiell åpning av HKH Kronprinsesse Mette-Marit, som er ambassadør for norsk litteratur i utlandet. Hun har også bokbadet forfatter Gulraiz Sharif på Skaugum.

Se Kronprinsessens offisielle åpning her
Og se samtalen mellom Kronprinsessen og Sharif her

NORLAs Lillehammer-program startet med en oversetterworkshop med forfatter Anne Sverdrup-Thygeson, rundt hennes bok På naturens skuldre. Her deltok seks oversettere fra fem land. Festivalens tema er i år Norden, og NORLA har derfor invitert bransjedeltagere fra nordiske forlag. I løpet av tre webinarer viet ulike sjangre har vi hatt 31 gjester, som har gjennomført over 150 såkalte speed-dating-møter med norske agenter og rettighetshavere.

NORLA har samarbeidet med Norsk Litteraturfestival – Sigrid Undset-dagene på Lillehammer siden festivalens oppstart i 1995. Det er derfor med stor glede at vi takket være festivalen kan tilby gratis digitale festivalpass til deltagerne på Digital Lillehammer Rights. I tillegg har NORLA også loddet ut 50 digitale festivalpass til oversettere over hele verden, slik at de også får med seg det strømmede programmet.

Vi håper at vi i 2022 kan ønske flere av våre deltagere velkommen til det fysiske rettighetssenteret Lillehammer Rights!

Les mer

Les mer om festivalen, som varer tom. søndag 30. mai her

Mer om Kronprinsessens engasjement for litteraturen her

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019