05.04.2019

Stor norsk aktivitet i Leipzig

Bokmessen i Leipzig med 200 000 besøkende er den største litteraturarenaen i Tyskland etter bokmessen i Frankfurt. Tilstedeværelsen på bokmessen i Leipzig fra 21.-24. mars var et av høydepunktene i litteraturprogrammet Norge har våren 2019.

Connewitz9957
Nanzy Herz og Sofia Srour i samtale med oversetter Karoline Hippe. Foto: Sabine Felber

18 forfattere fra Norge var med til Leipzig og vi hadde over 40 programposter. De to største arrangementene vi organiserte var en lesekveld med tema ytringsfrihet (Sofia Srour, Nancy Herz, Pil Cappelen Smith, Pål Moddi Knutsen og Marta Breen deltok, oversetter Babette Hossfeld presenterte Gert Nygårdshaug. Statssekretær Marianne Hagen ønsket velkommen) og en lesekveld med hele 350 i publikum (Mona Høvring, Lars Mytting, Anne B. Ragde, Johan Harstad og Geir Gulliksen deltok her). Det var fullt hus på begge arrangementene – en flott opplevelse!

Les gjerne vår oppsummering og se bilder fra Leipzig her. Vil du ta del i messeopplevelsen minutt for minutt kan du ta en kikk på den lagrede MyStory på vår Instagram-konto @norwegianliterature. Følg også gjerne vår Facebook-side rettet mot tysktalende publikum @norwegen2019.
Hashtaggen til prosjektet er #norwegen2019.

Vi gleder oss over vårens program i Tyskland. Det er mange flotte litterære og kulturelle begivenheter i vente, se gjerne arrangementsdelen av nettsiden norway2019.com for et overblikk!