Nyheter fra NORLA

Hilde Rød-Larsen - Fokustittelforfatter

Røedlarsen hilde adrian nielsen bredde
Hilde Rød-Larsen. Foto: Adrian Nielsen/NORLA

Vi har gleden av å presentere forfatteren Hilde Rød-Larsen. Hun har skrevet romanen Diamantkvelder, som er en av NORLAs fokustitler våren 2023.

Her kan du lese vårt intervju med Hilde.

Hva handler boka di om?

Diamantkvelder er roman som undersøker et helt menneskeliv med én bestemt erfaring som omdreiningspunkt og metoo som bakteppe. Da Agnete, som på nåtidsplanet er 48 år gammel, var ung student i London, innledet hun en seksuell relasjon til faren til en venninne. Denne mannen var psykolog, han så at Agnete var syk, og sexen utspilte seg på terapibenken hans. Agnete har gjennom livet ikke sett på seg selv som noe offer i denne relasjonen, men et underliggende spørsmål i romanen er om hun kan ha vært det likevel. Romanen består av tre deler, som forsøker å sirkle inn dette spørsmålet på ulike måter.

Hva inspirerte deg til å skrive denne boka?

Det eneste jeg visste da jeg satte meg ned for å skrive denne romanen, var at jeg ville prøve å skrive i førsteperson, altså med en jeg-forteller. Dette var for å forsøke å tvinge meg selv til å skrive på en annen måte enn jeg hadde gjort i debutromanen min, Sommertid. Så skrev jeg åpningsscenen, om en kvinne som på mange måter minner om meg – samme alder, samme by, samme yrke – som har noe hun skulle finne ut av, noe som ligger bakover i tid. Dette skrev jeg ganske raskt, men jeg brukte lang tid på å finne ut hva det var hun skulle finne ut av. Det viste seg å bli erfaringer som minner om, men som ikke er blåkopier av, mine egne. Nå i ettertid ser jeg også at metoo-bevegelsen har bidratt til at det ble akkurat denne historien jeg skulle fortelle, selv om det ikke var noe jeg var bevisst da jeg begynte å skrive.

Boker an 1
Foto: Adrian Nielsen/NORLA

Les mer

Se engelsk presentasjon av boka her

Les mer om forfatteren her

Se alle høstens fokustitler fra NORLA her

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019