Nyheter fra NORLA

NORLAs oversetterhotell har åpnet sin 2. sesong!

P1000749
Fra venstre: NORLAs Torill Johansen - som administrerer Oversetterhotellet – Paula Stevens, Don Bartlett og Eva Lavriková

I dag har vi feiret åpningen av oversetterhotellets 2. sesong med årets tre første gjester; Paula Stevens (nederlandsk), Don Bartlett (engelsk) og Eva Lavriková (slovakisk). De flyttet nylig inn på Hotell Bondeheimen i Oslo, og innviet i dag oppholdet med lunsj og kake hos oss i NORLA.

De tre oversetterne gleder seg til å tilbringe de kommende to ukene i Oslo, og ser frem til å få konsentrert arbeidsro med sine nåværende oversettelser (på gjestekontorer i NORLAs lokaler), og til å kunne kombinere dette med å dypdykke i “det norske”.
De sier at for oversettere som vanligvis jobber på egenhånd er det en luksus å kunne snakke, høre og lese norsk (til og med se norsk TV) en lengre periode. Og til å kunne stille mange spørsmål!

De tre ser frem til å møte forfattere og bransjefolk, både kjente og nye kontakter. De gleder seg til å bli oppdatert på norsk litteratur, besøke bokhandlere og få bedre kjennskap til særnorske fenomener. I etterkant av lunsjen vår er for eksempel alle nå kjent med strikkefenomenet Arne & Carlos.
I løpet av oppholdet håper de også å få utvidet sin kjennskap til norsk mat (for hvordan smaker og serveres egentlig lefse?) og til å diskutere norske vitser i kommende lunsjer sammen med oss i NORLA.

Vi gleder oss over å ha oversetterne på besøk og ønsker dem hjertelig velkommen til oversetterhotellet, og til Oslo!

Les mer om NORLAs oversetterhotell her og se hvilke tre andre oversettere som kommer til Oslo og Hotell Bondeheimen i mai.

(Fra venstre: NORLAs Torill Johansen – som administrerer Oversetterhotellet – Paula Stevens, Don Bartlett og Eva Lavriková).

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019