Tidligere aktiviteter

30. mai 2018- 6. juni 2018
Ukraine

Oversetterseminar/bokmesse i Kiev og Lviv

30. mai – 6. juni reiser NORLA til Ukraina sammen med to av vårens nye stemmer. Vi vil delta i flere arrangementer om litteratursamarbeid ved bokmessen i Kiev, Gudrun Skretting skal presentere sin rykende ferske oversettelse til ukrainsk, Øystein Morten vil holde foredrag om norske vikinger i Kiev-Riket. I etterkant av Kiev reiser vi alle for å holde oversetterseminar i Lviv der det finnes et aktivt universitetsmiljø og mange norskoversettere.
Besøket arrangeres i samarbeid med den norske ambassaden i Kiev.

29. mai 2018- 3. juni 2018
Norway

NORLAs aktiviteter under Norsk litteraturfestival på Lillehammer

Internasjonalt forleggerseminar
NORLA og Den norske Forleggerforening inviterer hvert år utenlandske forleggere til et seminar om norsk litteratur under Norsk Litteraturfestival. Interessen for å komme til Oslo og Lillehammer øker stadig, og i år inviteres skjønnlitterære forleggere fra Frankrike, Nederland, Polen og engelskspråklige land. Første dag møtes forleggerne norske kolleger i Oslo. Dagen etter drar de på besøksrunde til noen sentrale norske forlag, før de tar toget til Lillehammer. I tillegg til et kulturelt program, får de her presentasjoner av en gruppe aktuelle norske skjønnlitterære forfattere. Seminaret er støttet av Utenriksdepartementet.

Oversetterseminar
NORLA har i 23 år hatt seminarer for oversettere på Lillehammer under litteraturfestivalen. I år holder vi et oversetterseminar viet skjønnlitteratur for voksne, og har invitert oversettere til engelsk, fransk, polsk og nederlandsk.

29. mai 2018- 1. juni 2018
United States

NORLA til New York Rights Fair

I slutten av mai arrangeres for første gang New York Rights Fair. NORLA deltar og deler stand med våre nordiske søsterorganisasjoner (NordLit).
Tirsdag 29. mai arrangerer vi bransjetreff i residensen til den norske generalkonsulen og har invitert tre norske barne- og ungdomsbokforfattere: Kari Stai, Agnar Lirhus og Ingunn Thon for å presentere seg og sine forfatterskap for inviterte amerikanske forleggere.

Les mer om The International Adult & Children’s Content & Licensing Marketplace here.

17. mai 2018
Norway

NORLAs kontor stengt 17. mai

NORLA har stengt på grunnlovsdagen 17. mai.
Vi er tilbake fredag 18. mai.

God 17. mai!

15. mai 2018
Norway

Prosjektstøtte til deltakelse i kulturprogrammet i Frankfurt-satsingen

NORLA kan bidra med prosjektstøtte til profesjonelle norske kunst- eller kulturaktørers deltakelse i Frankfurt-satsingen 2019. En forutsetning for tildeling er at prosjektet har forankring hos en tysk samarbeidspartner og at tiltaket finner sted i Tyskland i 2019, fortrinnsvis i løpet av høsten.

Les mer.

3. mai 2018
Norway

Møte i NORLAs skjønnlitterære råd

Møte i NORLAs skjønnlitterære råd (for søknader om oversettelsesstøtte med frist 1.4.).

Les mer om oversettelsesstøtten her.

30. april 2018- 1. mai 2018
Norway

NORLAs kontor stengt tom. 1. mai

Vi holder stengt mandag 30. april og tirsdag 1. mai.
Vi åpner igjen onsdag 2. mai.

27. april 2018
Norway

Søknadsfrist: Litteratur ut i verden

Innovasjon Norge lanserer et nytt eksportprogram i samarbeid med NORLA som skal hjelpe litterære agenter med å selge mer norsk litteratur til utlandet.

Som en del av regjeringens satsing på kulturell og kreativ næring har Innovasjon Norge fått i oppdrag å gjennomføre et eksportprogram for norske litterære agenter i samarbeid med NORLA. “Litteratur ut i verden” (LUV) skal bidra til å styrke norsk litteraturs konkurransekraft i internasjonale markeder, bygge solide agenturer som kan representere norske forfattere internasjonalt, og bruke Bokmessen i Frankfurt i 2019 som en strategisk arena for å selge norsk litteratur.

Les utlysningen

(Foto: Ebba D. Drolshagen)

26.-29. april 2018
Canada

Norske forfattere til Montreal og bransjemøte i Canada

Nordic Spring Literary Program på Blue Metropolis Festival i Montreal, Canada, får besøk av forfatterne Morten A. Strøksnes, Torkil Damhaug og Heidi Sævareid. I den anledning arrangerer NORLA et bransjemøte den 26. april om norsk og canadisk litteratur i samarbeid med den norske ambassaden i Canada, NORLAs søsterorganisasjon Livres Canada Books og Blue Metropolis Festival.

Se hele programmet her.

Besøk Blue Metropolis Festivals nettsider.

19. april 2018
Norway

Informasjonsmøte om programmet "Litteratur ut i verden"

I forbindelse med utlysningen av programmet Litteratur ut i verden inviteres det til informasjonsmøte hos NORLA torsdag 19. april kl. 09.30.

Litteratur ut i verden (LUV) er et eksport- og kompetanseprogram for litterære agenter. Det har som mål å bidra til økt norsk litteratureksport og styrke det norske agentleddet og bokbransjens internasjonale konkurransekraft. LUV er et samarbeid mellom Kulturdepartementet, Innovasjon Norge og NORLA.

16.-29. april 2018
Norway

Ny sesong på NORLAs Oversetterhotell

Vi gleder oss til å ta i mot fire nye oversettere av norsk litteratur til NORLAs oversetterhotell i Oslo, hotell Bondeheimen.
Denne våren blir åttende sesong med dette populære tilbudet.

Les mer om NORLAs oversetterhotell og tidligere gjester her.

10.-12. april 2018
Norway

NORLA til London Book Fair

NORLA deltar på London Book Fair på Olympia 10.-12. april og blir som tidligere å finne på den felles-nordiske standen, 6F70.
Vi ser frem til å treffe både velkjente og nye kontakter. Kontakt oss gjerne for å booke møter!

1. april 2018
Norway

Søknadsfrist: Oversettelsesstøtte til norsk skjønnlitteratur

Les mer om hvordan søke støtte til oversettelse av norsk skjønnlitteratur her.

Utenlandske forlag kan også søke produksjonsstøtte for bildebøker av norske forfattere og illustratører.
Les mer om ordningen her.

1. april 2018
Norway

Nominasjonsfrist: kandidater til NORLAs oversetterpris 2018

NORLA deler årlig ut en pris til en oversetter av norsk litteratur. Prisen tildeles for oversettelser gjort direkte fra norsk.
I 2018 skal prisen tildeles et ungt oversettertalent av faglitteratur for å stimulere til fortsatt innsats for norsk litteratur.

Vi tar gjerne i mot forslag til kandidater du mener fortjener NORLAs oversetterpris!

28. mars 2018
Norway

Frist: Åpen plan- og designkonkurranse: Norges paviljong til bokmessen i Frankfurt 2019

Åpen plan-og designkonkurranse for konsept og design av litteraturpaviljong – Norge som gjesteland på bokmessen i Frankfurt 2019. Konkurransen arrangeres av NORLA – Senter for norsk litteratur i utlandet. Norske arkitekters landsforbund (NAL) bistår NORLA gjennom hele gjennomføringen av konkurransen og skal ha rollen som konkurransefunksjonær og jurysekretær i tillegg til å være med å kvalitetssikre selve konkurranseprogrammet.
Les mer på konkurransens hjemmeside.