27.09.2018

Mye å se frem til videre i høst - ikke minst det norske programmet i Frankfurt!

Her har vi samlet detaljer og oversikt over a l l e våre kommende aktiviteter utover høsten.

Bokmessen i frankfurt 3.plass hege flagg
Bokmessen i Frankfurt blir et av mange høydepunkter i NORLAs kalender for høsten. Foto: Hege Langrusten

I dag åpnet bokmessen i Gøteborg og vi gleder oss til å delta sammen med de fem forfatterne som i høst deltar i vårt Nye stemmer-program. Les mer.

Snart setter vi også kursen mot Frankfurter Buchmesse, der det blir rekordstor norsk deltagelse! Norges kulturminister Trine Skei Grande og statssekretær i Utenriksdepartementet Marianne Hagen deltar på årets messe, og en rekke flotte forfattere og kunstnere bidrar både på pressekonferansen der Norge presenterer seg som neste års gjesteland og på opplesninger.
På messens siste dag overtar vi formelt den såkalte gjestelandsrullen fra årets gjesteland Georgia, i en seremoni der vi får kunstnerisk følge både av en forfatter og av dyktige musikere.
Se alle detaljer her

Etter Frankfurt reiser NORLA til festivalen Literaturtage Zofingen in Sveits for å fortelle om neste års gjestelandssatsing. Georgia, som er dette årets gjestland i Frankfurt, er også i fokus i Zofingen. Les mer.
Deretter deltar forfatter Torkil Damhaug og NORLA på Innovasjon Norges pressearrangementer i Zürich og Hamburg. Les mer.

I oktober ser vi også frem til å ønske fire nye oversettere velkommen til Oslo og opphold på NORLAs oversetterhotell, og til niende sesong i dette populære tilbudet.
Les mer.

Vi har også store forventninger til norske litterære aktiviteter i Japan i november, dit vi reiser med To av forfatterne i Nye stemmer-programmet og en sentral oversetter.
Det er planlagt arrangementer i hele tre byer; et oversetterseminar i Osaka, et seminar om likestilling og norsk familiepolitikk i Kyoto, og i Tokyo deltar vi både på et bransjemøte samt et seminar om Ibsen.
Se flere detaljer her.

NORLA deltar som vanlig på bokmessen Non/fiction i Moskva sammen med forfattere,
Les mer.

og i desember reiser vi til København for et bransjetreff om barne- og ungdomslitteratur.
Les mer.

Vi ser frem til å treffe så mange som mulig av dere i løpet av høsten!

Se totaloversikten over hvor/når du kan treffe oss – og også alle søknadsfristene våre – her.

Ønsker du å avtale et møte? Ta kontakt!