For oversettere

Reisestipend til Bok & Bibliotek-messen i Gøteborg 2018

SØKNADSFRIST: 1.8.

Årets Bok & Bibliotek-messe i Gøteborg går av stabelen 27. – 30. september. NORLA utlyser også i år seks reisestipender á NOK 3.300 for oversettere som oversetter norsk litteratur til andre språk og som ønsker å delta på messen.

Oversetterhotell i Oslo

Søknadsfrist for opphold høsten 2018: 1.8.

NORLA ønsker å gi oversettere av norsk litteratur mulighet til å komme til Norge for å kunne fordype seg i norsk litteratur, språk og kultur.

Prøveoversettelser

SØKNADSFRISTER: For oversettere: løpende søknadsfrist | For forlag/agenter: 15.3. og 15.9.2018

Oversettere, forlag og agenter i utlandet og Norge kan søke NORLA om tilskudd til prøveoversettelser av norsk litteratur.

Reisestøtte til oversettere, forleggere og presse i utlandet

SØKNADSFRIST: Løpende

NORLA kan støtte reiser til Norge for oversettere, forleggere og presse for personlige møter med norske forlag, agenter og forfattere.

Mentorordning

SØKNADSFRIST: Løpende

NORLA har fra våren 2014 gleden av å tilby en egen mentorordning for oversettere av norsk litteratur. Mentorordningen skal være en støtte for å heve kompetansen blant oversettere.

Kontorplass hos NORLA

Løpende søknadsfrist

Er du oversetter av norsk litteratur og skal oppholde deg i Oslo en avgrenset periode? Trenger du et sted å sitte og jobbe?

NORLA tilbyr besøkende oversettere kontorplasser i våre lokaler sentralt i Oslo.
Vi holder til i lyse moderne lokaler et steinkast fra sentrum, på baksiden av Nasjonalbiblioteket på Solli plass. Adressen er Observatoriegata 1 B.
Vi har tre ledige plasser til besøkende oversettere og maksimal sittetid er tre uker.
I tillegg til at du får egen kontorplass kan vi også dele både kunnskap og råd dersom du trenger det. Mange fine norske bøker til utlån har vi også!