Tidligere aktiviteter

15.-17. juni 2022
Norway

NORLA møter nordiske kollegaer i Stockholm

Ansatte ved de nordiske litteraturkontorene – nettverket NordLit – møtes en gang i året, og denne gangen holdes seminaret i Stockholm, 15.-17. juni.

Vi gleder oss til å møte våre nordiske kollegaer for å utveksle erfaringer og planer!

Her kan du lese mer om tilskudd til nordiske oversettelser som de nordiske litteraturkontorene forvalter på vegne av Nordisk Ministerråd.

13. juni 2022
Norway

Bransjetreff i Wien

Ambassaden i Wien arrangerer litterært bransjetreff for østerrikske forlag og oversettere 13. juni. Kjersti Anfinnsen og Andrine Pollen fra NORLA deltar.

7. juni 2022
Norway

Digital oversetterworkshop med oversettere av Victoria Kiellands roman "Mine menn"

Noen ganger er det slik at en hel gjeng med oversettere sitter og jobber med samme bok på samme tid til mange forskjellige språk. Da vil de kunne ha stor nytte av å møte hverandre og diskutere hvordan andre har løst de oversettertekniske problemene de selv sitter og sliter med.

1. juni 2022
Norway

Søknadsfrist: Oversettelsestilskudd til norsk faglitteratur

Les mer om hvordan søke tilskudd til oversettelse av norsk faglitteratur her.

Det er også mulig å søke produksjonstilskudd for særlig rikt illustrerte utgivelser.
Les mer her.

31. mai 2022- 3. juni 2022
Norway

NORLAs oversetterprogram på Lillehammer 2022

Også i år ønsker NORLA å samle oversettere av norsk litteratur på Lillehammer i forbindelse med Norsk Litteraturfestival/Sigrid Undset-dagene.
Vi dekker reisekostnader, kost og losji for 15 oversettere fra tirsdag 31.5. til fredag 3.6. Deltakerne vil få faglig påfyll og kan fritt følge festivalens rikholdige program. I tillegg kan de delta på deler av årets internasjonale forleggerseminar: Lillehammer Rights.

31. mai 2022- 3. juni 2022
Norway

Bokhandlere til Norsk litteraturfestival på Lillehammer

Fem britiske og tyske bokhandlere kommer til Lillehammer 31.5-3.6 for å bli kjent med norsk litteratur: De skal møte norske bokhandelkollegaer og forfattere, samt følge festivalprogrammet og besøke Bjerkebæk, Sigrid Undsets hjem.
Programmet er en videreføring av bokhandlerstrategien fra Frankfurt-prosjektet og er støttet av den norske ambassaden i London.

30. mai 2022- 2. juni 2022
Norway

Norsk litteraturfestival på Lillehammer med rettighetssenteret Lillehammer Rights

NORLA inviterer internasjonale forleggere, redaktører, underagenter og scouter til å søke på fellowship til Lillehammer og Norsk Litteraturfestival, 31. mai til 2. juni. I år markerer vi den fysiske åpningen av det nyopprettede rettighetssenteret Lillehammer Rights på Scandic Victoria Hotel, der alle fellows vil få et bord. Rettighetssenteret er i samarbeid med Norsk Litteraturfestival på Lillehammer. I tillegg fortsetter vi med vårt populære seminar, der du vil bli presentert nye stemmer fra Norge. I år var deltakere i alle sjangre og språk velkomne til å søke. (Søknadsfristen utløp 18. februar).

Les mer om Lillehammer Rights
Besøk festivalens nettsider

26.-29. mai 2022
Norway

Norge er gjesteland på Bokmessen i Warszawa

Norge er gjesteland ved bokmessen i Warszawa 26. – 29. mai. Bokmessen finner sted i Kulturpalasset og er Polens viktigste bokmesse.
Gjestelandsprosjektet organiseres av NORLA i tett samarbeid med den norske ambassaden i Warszawa.

Bokmessen er en spennende anledning til å presentere bredden i norsk litteratur for det polske markedet og for forfatterne å møte sine polske lesere. Vi inviterer til et omfattende program der 30 forfattere fra Norge deltar i ulike 50 arrangementer i alle sjangre for både publikum og bokbransje. Vi tilbyr også møteplasser mellom norske agenter og utenlandsk bransje.

Se all vår informasjon her
Besøk messens hjemmeside

17. mai 2022
Norway

NORLAs kontor stengt 17. mai

NORLA har stengt på grunnlovsdagen 17. mai.
Vi er tilbake mandag 20. mai.

God 17. mai!

12. mai 2022
Norway

Digitalt bransjetreff i Japan

Ambassaden i Tokyo arrangerer et webinar om moderne klassikere for japanske oversettere, studenter og forlag. Norske deltakere er Vigdis Hjorth og Roy Jacobsen.

12.-13. mai 2022
Norway

Møte for medlemmer i ENLIT, det europeiske nettverket for organisasjoner som fremmer oversettelse - i Barcelona

Medlemmer i ENLIT, det europeiske nettverket for organisasjoner som fremmer oversettelse, møtes fysisk i Barcelona, 12.-13. mai.
ENLIT ble lansert i 2016 og består av 30 europeiske kulturorganisasjoner som alle fremmer litteratur og tilbyr ulike tilskudd til oversettelse.

NORLA’s Director, Margit Walsø, is chair of the ENLIT board and she is happy to be meeting her colleagues in person, sharing best practices and developing ENLIT further.

After the meeting, the delegates look forward to taking part in the Barcelona Poetry Festival.

12. mai 2022
Norway

Bransjetreff i Haag

Den 12. mai inviterer den norske ambassaden i den Haag til lunsj og seminar om norsk skjønnlitteratur for nederlandske forleggere.
Fire nederlandske oversettere vil snakke om NORLAs fokustitler sammen med Oliver Møystad fra NORLA.

10.-12. mai 2022
Norway

Victoria Kielland og NORLA til Gdansk

Det blir presentasjon av Victoria Kiellands roman Mine menn på polsk i en bokhandel i Sopot der oversetter Karolina Drozdowska vil ha en samtale med forfatteren.
Se bokhandelens Facebookevent

Vi skal også delta på Skandinavisk oversetterdag på universitetet i Gdansk 11. mai – ett av hele 9 universiteter i Polen der det undervises i norsk!

9.-22. mai 2022
Norway

Endelig tilbake: NORLAs oversetterhotell

Denne våren får vi endelig gleden av å ønske velkommen til Oslo de oversetterne som opprinnelig ble innvilget plass på NORLAs oversetterhotell våren 2020. På grunn av pandemien måtte reisene utsettes.
Vi gleder oss til å ta dem godt imot!

Les mer om oversetterhotellet her
Det kommer nye sjanser for flere norsk-oversettere til høsten.

2. mai 2022
Norway

Litterært bransjetreff i anledning Kronprisparets besøk i Stockholm

Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit vil være på offisielt besøk i Sverige 2.–4. mai 2022. I den anledning vil de blant annet besøke Kulturhuset i Stockholm og møte forfatterne Anna Fiske, Anne Elvedal og Torun Lian fra Norge, samt Elias Våhlund, Moa Backe Åstot og Charlotte Cederlund fra Sverige.
2. mai arrangeres det et litterært bransjetreff for norske og svenske redaktører og agenter. Arrangører er Statens kulturråd (Sverige), den kongelige norske ambassaden i Stockholm og NORLA.

Les mer her