NORLAs kontor stengt 1. mai
Vi holder stengt onsdag 1. mai.
Vi åpner igjen torsdag 2. mai.
Vi holder stengt onsdag 1. mai.
Vi åpner igjen torsdag 2. mai.
Siste helgen i april er intet mindre enn 100 forfattere, oversettere, journalister og samfunnsdebattanter fra både Tyskland, Østerrike, Sveits og Norge i full sving på Litteraturhuset i Oslo.
I tre dager til ende formidles tyskspråklig litteratur gjennom foredrag, samtaler, nærlesninger, opplesninger og musikk. I tillegg trekkes det linjer mellom samfunns debattene i Norge, Tyskland, Sveits og Østerrike.
Vi ser frem til et utrolig rikholdig program og gleder oss til å ha med tyske journalister på festivalen!
Og hele ni norske forfattere deltar i programmet!
Ungarske lesere får møte Bjørn Berge, Marta Breen, Bjarte Breiteig, Åsmund Eikenes, Thomas Hylland Eriksen, Tomas Espedal, Vigdis Hjorth, Klara Hveberg og Karl Ove Knausgård.
Se alle de norske programpostene her
Se bilder her
Vi holder stengt i forbindelse med påskeferien, fra onsdag 17. april.
Kontoret åpner igjen tirsdag 23. april.
Er du jakt etter spennende bøker til ferien? Du finner våre påskeboktips her.
Både i forkant av og under selve messen tilbys et vell av spennende musikalske og også litterære arrangementer. Fra Norge deltar hele 117 (!) musikere samt flere forfattere:
Tore Renberg, Gudrun Skretting, Ketil Bjørnstad og Lars Saabye Christensen er alle invitert til ulike opplesningsarrangementer. I tillegg vil Jan Erik Vold, Eirik Raude, Ellen Bødtker og Trygve Seim framføre konserten «Sommeren der ute» i Sendesaal 18. april.
Den 24. april framfører Ketil Bjørnstad, Anneli Drecker og Lars Saabye Christensen sistnevntes dikt i «A Suite of Poems».
Vandreutstillingen med norske illustrasjoner vises og det blir teater; en maratonoppsetning av Karl Ove Knausgårds Min kamp 4, 5 og 6.
Les mer om hvordan søke støtte til oversettelse av norsk skjønnlitteratur her.
Utenlandske forlag kan også søke produksjonsstøtte for bildebøker av norske forfattere og illustratører.
Les mer om ordningen her.
NORLA deler årlig ut en pris til en oversetter av norsk litteratur. Prisen tildeles for oversettelser gjort direkte fra norsk.
I 2019 skal prisen tildeles et ungt oversettertalent av skjønnlitteratur for å stimulere til fortsatt innsats for norsk litteratur.
Vi tar gjerne i mot forslag til kandidater du mener fortjener NORLAs oversetterpris!
NORLA deltar også i år på barnebokmessen i Bologna, Italia.
Også i år er norsk bokbransje samlet på én stor fellesstand på bokmessen, velkommen til Hall 30 stand E13!
Kontakt oss dersom du ønsker å avtale et møte.
29. mars skal NORLA møte tsjekkiske forleggere i Praha under Norske litterære uker og fortelle om NORLA, norsk litteratur og Frankfurt 2019.
Møtet skjer i samarbeid med den norske ambassaden i Praha.
21.-24. mars deltar 18 norske forfattere og illustratører på bokmessen i Leipzig. Forfattere, illustratører og NORLA møter du på den nordiske fellesstanden i hall 4, stand C400.
Les mer og se fullstendig program på våre nettsider.
Komplett program finnes også som PDF her
Norske agenter og forlag kan søke NORLA om tilskudd til utvidete prøveoversettelser av norsk litteratur til engelsk. Tilskuddet skal gå til bøker med et særlig potensiale for utenlandssalg.
Midlene kommer fra regjeringens satsing på kulturell og kreativ næring, og skal styrke aktørene i verdikjeden som jobber med å markedsføre og selge norsk kunst og kultur internasjonalt.
Les mer om ordningen her.
Møte i NORLAs faglitterære råd (for søknader om oversettelsesstøtte med frist 1.2.).
Les mer om oversettelsesstøtten her.
NORLA deltar på London Book Fair på Olympia 12.-14. mars og blir som tidligere å finne på den felles-nordiske standen, 6 F 70.
Vi ser frem til å treffe både velkjente og nye kontakter. Kontakt oss gjerne for å booke møter!
Kvelden før London International Book Fair deltar de fem nye stemmene på et forleggerseminar NORLA arrangerer i samarbeid med Den norske ambassaden i London.
Det lille, feministiske opplysningsprosjektet Gleden med skjeden av Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl er blitt et internasjonalt fenomen. Men hvor langt bort fra Norge må man egentlig før skandinavisk likefremhet skaper trøbbel for oversettere? Det kan være vanskelig nok å snakke om kvinnens underliv på norsk – hvordan gjør man det da på russisk eller polsk?
Hvor går grensen mellom oversettelse og tilpasning? Og hva heter discomus på engelsk?
Under festivalen Oversatte dager på Litteraturhuset i Oslo NORLA har invitert tre av bokens oversettere og en av forfatterne til panelsamtale lørdag 2. mars.
Tid: 12-12.45.
Sted: Amalie Skram, Litteraturhuset