Nyheter fra NORLA

2019 blir et år spekket med spennende aktiviteter

Møte 1.plass drh møte
Foto: Dina Roll-Hansen

Vi ser frem til alle kommende møter og opplevelser!
Det er mange høydepunkter i vente, både i Norge og i utlandet, dette året hvor Norge er gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt.
Her har vi samlet informasjon om en del av det som skjer frem mot sommeren.

NORLA har allerede vært i Helsingfors på vårt årlige møte med nordiske kollegaer, og vi har vært i New York med deltakerne i prosjektet Litteratur ut i verden. Vi har også vært India sammen med Maja Lunde og Hanne Ørstavik på Jaipur Literary Festival/BookMark.
Og det første arrangementet i Norges gjestelandsår er gått av stabelen i Berlin; en kveld viet norsk barne- og ungdomslitteratur, inkludert åpningen av en vandreutstilling med illustrasjoner av elleve norske billedbokkunstnere.

I februar deltar vi på nordisk barnebokkonferanse i Stavanger. Vi gleder oss til oppstartsworkshop med de fem forfatterne som deltar i vårens Nye stemmer-program og til rettighetssalong for barne- og ungdomsbøker i New York, i regi av Frankfurtmessens New York-kontor. Vi skal ha et bransjetreff i Haag og delta på festivalen Oversatte dager i Oslo.

Deretter kommer bokmessene i London (der det også blir forleggerseminar) og Bologna. Siste helgen i april arrangeres det også en storstilt tysk-norsk litteraturfestival i Oslo med navnet “På vei til Frankfurt”.

Og i mai ser vi frem til tiende sesong med vårt oversetterhotell og deretter mye aktiviteter på Litteraturfestivalen på Lillehammer.

Det neste store eventet i Tyskland er filmfestivalen Berlinalen (9.-13. februar) der Norge i år er fokusland.
Les mer

Vi gleder oss også til bokmessen i Leipzig (21.-24. mars) der rekordmange norske forfattere og illustratører setter sitt preg på både messen og byen.
Les mer om de 20 deltagerne her

Norge er partnerland under den store kulturfestivalen som foregår i Bremen i april, i forkant av Jazzahead. Mange spennende programposter med norske forfattere, musikere og kunstnere er i vente.
(Datoer og detaljer TBA).

I juni deltar forfatterne i Nye stemmer-programmet på en Midsommerfestival i Leipzig og Berlin (20.-23. juni).
Les mer

Og det skjer enda mye mer!

Se oversikt over alle NORLAs planer (og frister) for første halvår her

Alle publikumsarrangementer i Tyskland legges fortløpende ut her

Ønsker du å avtale et møte med oss? Ta kontakt her

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019