Nyheter fra NORLA

Bokhøsten er i gang - Vi gleder oss til høstens mange aktiviteter

2455 høstbøker foto hege
Foto: Hege Langrusten

Først ut er bokmessen i Beijing som ble arrangert forrige uke, og der NORLA deltok for niende år på rad.
Vi var også på filmfestivalen i Haugesund, der vi for andre år på rad deltok på seminaret “Books from Haugesund”.
Denne uken startet fjerde kull av vårt forfatterprogram Nye stemmer opp, og de fem deltagerne får delta på arrangementer rundt om i Europa – noen skal også til Japan – utover høsten.

I september arrangeres det en nordisk litteraturfestival i Moskva i anledning av at det tradisjonsrike tidsskriftet Inostrannaja Literatura utgir et spesialnummer med nordisk litteratur, der NORLA og to norske forfattere deltar.

Videre arrangeres det et seminar for spanske og katalanske forleggere i Madrid der tre norske forfattere kommer for å presentere de nyeste bøkene sine. Også norske agenter vil være til stede og same kveld blir det et publikumsarrangement med forfatterne på kultursenteret til Telefónica i Madrid sentrum. Seminaret er i regi av NORLA og den norske ambassaden i Madrid

I løpet av september måned kommer dessuten to grupper tyske bokhandlere til Oslo for å lære mer om norsk litteratur før Gjestelandssatsningen i Frankfurt 2019.
De til sammen 20 bokhandlerne vil få et rikholdig program og besøkene finner sted i samarbeid med Bokhandlerforeningen.

NORLA blir som vanlig å treffe på Bok & Biblioteksmessen i Gøteborg, der høstens fem Nye stemmer-forfattere også vil presenteres.

Vi ser stort frem til årets bokmesse i Frankfurt, der vi også i år får følge av kollegaer i nettverket Norwegian Arts Abroad og andre nære samarbeidspartnere.
I tillegg til ordinær møtevirksomhet, inviterer vi til pressekonferanse 11. oktober, der gjestelandsprosjektet blir presentert av Margit Walsø og Halldor Gudmundsson og vi vil få kulturelle og litterære innslag fra kjente kunstnere. Det blir også lesing i den helt nye Agora-paviljongen med Monica Isakstuen, Matias Faldbakken, Tomas Espedal og Linn Ullmann, samt Maja Lunde og Erling Kagge.
Vi følger opp de tyske bokhandlerne og journalistene fra årets pressereiser med egne arrangementer. Vi får også følge av forfatterorganisasjoner og norske institusjoner som vil gjøre seg bedre kjent med bokmessen i Frankfurt.

I slutten av oktober åpner en ny sesong på NORLAs Oversetterhotell, Hotell Bondeheimen. Vi gleder oss til å ta i mot fire nye oversettere av norsk litteratur til det som blir niende sesong med dette populære tilbudet.
I november arrangerer NORLA også et oversetterseminar i Japan i samarbeid med den norske ambassaden i Tokyo, og universitetene i Osaka, der to av høstens Nye stemmer deltar. I tillegg vil vi delta på et seminar om likestilling og norsk familiepolitikk på universitetet i Kyoto, og vi vil møte forleggere og andre kontakter i Tokyo, samt delta på et seminar om Ibsen.

I månedsskiftet november/desember deltar NORLA som vanlig på bokmessen Non/fiction i Moskva, og i desember arrangerer vi et bransjetreff i samarbeid med den norske ambassaden i København. Temaet vil være barne- og ungdomslitteratur.

Vi gleder oss til å treffe dere!

Ta gjerne kontakt dersom du vil avtale et møte med oss.

Se detaljert oversikt over hvor vi er når her.

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

www.booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon, nyheter og arrangementer.

Frankfurt 2019