Nyheter

Nyheter fra NORLA

Norge er gjesteland på Bokmessen i Warszawa neste uke

19.05.2022
Pk 20220519 121159 from left mr artur jóźwik, director of the culture department of the city hall.

Norge er gjesteland ved bokmessen i Warszawa 26. – 29. mai og i dag ble programmet lansert under messens pressekonferanse i Warszawa.

Bokmessen er en god anledning til å presentere bredden i norsk litteratur for det polske bokmarkedet. Her vil 30 forfattere fra Norge møte sine polske lesere.
Polen er blitt et viktig marked for norsk litteratur og det er stor interesse for alt fra krim og Nordic noir til barnelitteratur og tegneserier. Polsk litteratur finner også gjenklang i Norge. Gjestelandsprosjektet understreker fellesinteressen mellom våre kulturer og språk.

Hurra for 12. sesong på NORLAs oversetterhotell

13.05.2022
Image00008

Denne uken har vi endelig kunnet ønske oversettere hjertelig velkommen til et to-ukers opphold i Oslo, på Hotell Bondeheimen. Dette er noe vi virkelig har savnet under pandemien!
Nå er oversetterhotellets tolvte sesong i gang, og de fem oversetterne som er på plass i Oslo er:

Ursel Allenstein (Tyskland)
Sylvia Kall (Tyskland)
Angélique de Kroon (Nederland)
Ana Flecha Marco (Spania)
Fuyumi Nakamura (Japan)

Vi fryder oss over å ha dem på besøk og ser frem til hyggelige og forhåpentligvis produktive uker i deres selskap!

Månedens oversetter i mai – Natalia Ilishchuk

05.05.2022
2022.05 natalia 16 9

Månedens oversetter i mai er Natalia Ilishchuk, som oversetter til ukrainsk. Med mastergrad i internasjonale relasjoner er Natalia interessert i og driver med flere ting, hun er bl.a. medlem av Ukrainian-Scandinavian Center, men litteratur har alltid hatt en spesiell plass i hjertet hennes. Natalia ble interessert i Norge, norsk litteratur og språk fra tidlige år på universitetet og har deltatt i flere norske studieprogrammer i norsk språk og kultur.
Hun kommer opprinnelig fra Lviv, men de siste årene har hun bodd i Kyiv. Da Russland startet en fullskala invasjon av Ukraina i februar, måtte Natalia flytte fra Kyiv, men bestemte seg til å bli i hjemlandet sitt. Nå forteller hun via sine sosiale medier om livet under krigen.

Omfattende norsk program på Bokmessen i Warszawa 2022

26.04.2022
220419 norlawarsaw970x200eng

Norge er gjesteland på bokmessen i Warszawa 26. – 29. mai 2022. Bokmessen er en spennende anledning til å presentere et bredt spekter av norsk litteratur for det polske markedet. Flere norske forfattere vil møte sitt polske publikum og dermed styrke forbindelsen mellom våre to land. Satsningens slagord er “The Dream We Carry” og vi er stolte over å kunne presentere programmet:

NORLAs påskeboktips 2022

07.04.2022
Img 20220408 073545 valgt

Til årets påskelesning anbefaler vi tre av vårens fokustitler, bøkene som er både spennende, skumle og har fått veldig god mottagelse. I tillegg er de på vei ut i verden.

Riktig god påske!

Månedens oversetter i april – Ioana-Andreea Mureșan

03.04.2022
Ioana muresan oslo 2018

Månedens oversetter i april er rumenske Ioana-Andreea Mureșan. Hun er nylig blitt amanuensis ved Instituttet for skandinaviske språk og litteratur ved Babeș-Bolyai Universitet i Cluj-Napoca etter å ha samarbeidet med instituttet og undervist i norsk i mer enn ti år. Hun har oversatt to bøker fra Karl Ove Knausgårds romanserie Min kamp, den første og den femte. I tillegg har hun oversatt Henrik Ibsens Hedda Gabler som ble satt opp ved Radu Stanca Nasjonalteatret i Sibiu, Romania i 2018.

Delta på litterært oversetterkonditori 20. april!

31.03.2022
Påskekrimditori cut

Denne gangen blir oversetterkonditoriet en påskekrimspesial! Vi har invitert to av vårens fokustittelforfattere:
- Randi Fuglehaug: Tonedød (2021)
- Johan Høst: En nasjon i sjakk (2022)
Det blir tre digitale «kafébord»; to der forfatterne presenterer seg og boken sin og ett bord der vi snakker om den særnorske tradisjonen med påskekrim.
Du treffer som vanlig kollegaer fra ulike land og oss i NORLA.

Vårens fokustitler fra NORLA er klare!

23.03.2022
220310 norla visittkort klistremerke rektangel

Vi i NORLA er stolte og glade over å få presentere våre utvalgte fokustitler denne våren:
24 flotte bøker fordelt på skjønnlitteratur og sakprosa for både voksne, barn og ungdom.
Se alle titlene her

Du kan også se forfatterne og illustratørene presentere bøkene i korte filmer.
Filmene finner du på vår YouTube-kanal

NORLAs boktips til kvinnedagen, 8. mars

08.03.2022
Litteratur ut i verden photo annie spratt, unsplash 454816

I anledning kvinnedagen vil vi i NORLA gjerne få anbefale tre veldig ulike og gode bøker; en kritikerrost og prisnominert roman, en helt ny utgivelse og en håndbok for unge lesere.

Månadens omsetjar i mars – Guy Puzey

04.03.2022
Guy on ferry in scotland 2019

Månadens omsetjar i mars er Guy Puzey frå Skottland. Guy arbeider i skandinavistikkavdelinga ved Universitetet i Edinburgh, der han også for tida leier instituttet for europeiske språk og kultur. Han har omsett verk av ei rekkje forfattarar, særleg frå nynorsk. Han var nominert til Marsh Award for Children’s Literature in Translation i 2015 for omsetjinga av Vaffelhjarte (Waffle Hearts, amerikansk tittel Adventures with Waffles) av Maria Parr.

På Books from Norway finner du informasjon på engelsk om norske bøker i alle sjangre. Informasjonen utarbeides av rettighetshavere og NORLA.

booksfromnorway.com

Norge var gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt

I 2019 var Norge gjesteland på Bokmessen i Frankfurt. Prosjektnettsiden er Norway2019.com. Besøk gjerne denne siden for mer informasjon.

Frankfurt 2019